Πέτρος Φιλιππίδης: Το πρώτο βράδυ στη φυλακή – Το σκεπτικό προφυλάκισης και οι γνωστοί συγκρατούμενοι του

Το πρώτο του βράδυ πέρασε στις φυλακές Τριπόλεως ο Πέτρος Φιλιππίδης. 

Ο γνωστός ηθοποιός πέρασε την πύλη εχτές το απόγευμα μετά την απόφαση προφυλάκισης του από ανακριτή και εισαγγελέα  και τη μεταγωγή του στο σωφρονιστικό κατάστημα Τριπόλεως από τη ΓΑΔΑ.

Ο ίδιος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Μάλιστα φέρεται σε ερώτηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων αν είναι καλά; Να απαντά, δεν είμαι καλά,  δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ εδώ

Ο γνωστός ηθοποιός ήδη έχει περάσει το κατώφλι των φυλακών Τριπόλεως. Θα βρίσκεται στην απομόνωση για πέντε μέρες λόγω κορονοιού.

Το σκεπτικό προφυλάκισης του 

Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέος  με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στην απόφαση της προφυλάκισης του , βαρύτητα έδωσε ότι ο ηθοποιός ενδέχεται  να διαπράξει νέα αδικήματα στην περίπτωση που έφευγε ελεύθερος από τα δικαστήρια.

 Μάλιστα, στο σκεπτικό για την προφυλάκιση φέρεται να διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έχει διαπράξει. 

Ο γνωστός ηθοποιός οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα, καθώς δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει σχέση με τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει. 

Επιπλέον, κομβικής σημασίας θεωρήθηκε η μεγάλη περίοδος που φέρεται να έδρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης,  από το 2008-2014, κατά την οποία καταγγέλλεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε στις πράξεις  σε βάρος των θυμάτων του.

Ένα ακόμη στοιχείο που «έδειξε» το δρόμο για τη φυλακή στον κατηγορούμενο ηθοποιό ήταν οι αναφορές των γυναικών ότι επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεων του που φέρεται να διέπραξε.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο ηθοποιός δεν κάμφθηκε από την αντίσταση τους και συνέχισε την επίθεση σε βάρος τους.

Οι «γνωστοί» συγκρατούμενοι του

Στις φυλακές Τριπόλεως βρίσκονται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί, παιδεραστία, σεξουαλική παρενόχληση κλπ)

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου δεν υπάρχουν τα γνωστά κελιά των 3-4 ατόμων, αλλά χώροι όπου κρατούνται 18 – 20 κρατούμενοι μαζί. Συνολικά, στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα.

Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας από τη Μάνη, που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

 

 

madata.gr