Παρουσίαση της καινοτόμας πλατφόρμας Εύρεσης Εργασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Η παρουσίαση της καινοτόμας πλατφόρμας Εύρεσης Εργασίας, “Mentoring” https://mentoring.sw.hmu.gr, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης, αρχικά ως συνοδευτικό μέτρο του ΤΕΒΑ αλλά εξελίχθηκε σε ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο εργαλείο εύρεσης εργασίας και απόκτησης εργασιακής καθοδήγησης.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για όποιον ενδιαφερόμενο και είναι προσβάσιμη για όλους με απλό και προσιτό τρόπο. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε ωφελούμενους Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) αλλά και σε πρόσφατους αποφοίτους και σε νεαρούς επαγγελματίες με μερικά χρόνια ή καθόλου επαγγελματικής εμπειρίας, οι οποίοι επιθυμούν εργασιακή καθοδήγηση.

Αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο διασύνδεσης εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου μέσω στοχευμένης αντιστοίχισης εργασιακού προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές. Ο κάθε εργοδότης/επιχείρηση που αναζητά να βρει προσωπικό, δημιουργεί μέσα από ειδικά σχεδιασμένα πεδία το εργασιακό προφίλ του εργαζομένου που αναζητά. Με τη συμβολή ειδικού λογισμικού γίνεται αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση μέσα από το περιβάλλον της πλατφόρμας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Καμπουράκης, και τα επιστημονικά στελέχη του ΕΛΜΕΠΑ Μαρία Παπαδακάκη Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ και Αικατερίνη Σπυριδάκη, υποψήφια Διδάκτωρ ΕΛΜΕΠΑ ενώ εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο ΓΓ Γαβριήλ Κουρής και στελέχη των Κοινωνικών Δομών και Υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο Δήμος από την πλατφόρμα, με επίκεντρο την ένταξη των ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση ατομικών δεξιοτήτων και την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση.