Πανικός στον αέρα, το αεροσκάφος έχανε ύψος και οι επιβάτες έστελναν μηνύματα στους αγαπημένους τους

Πανικός επικράτησε στη διάρκεια πτήσης της Delta Air Lines από την Ατλάντα στη Φλόριντα, όταν το αεροσκάφος μείωσε ύψος κατά 30.000 πόδια μέσα σε επτά λεπτά.

«Ο Θεός να έχει καλά τον κυβερνήτη και το πλήρωμα» έγραψε ένας από τους επιβάτες στο Twitter. «Έστειλα μήνυμα στη γυναίκα μου και τον μπαμπά μου πως τους αγαπώ. Είπα στη μαμά μου πως την αγαπώ και αγκάλιασα τον γιο μου».

Ο ταξιδιώτης ανέβασε φωτογραφίες από την καμπίνα των επιβατών, με τις μάσκες οξυγόνου να κρέμονται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αεροσυνοδός έλεγε επανειλημμένως στους επιβάτες «μην πανικοβάλλεστε».

«Προφανώς ήταν μια τρομακτική στιγμή, πολλοί επιβάτες ανέπνεαν βαριά» περιγράφει ο Harris Dewoskin, ένας από τους ταξιδιώτες, κάνοντας λόγο για μια «τρομακτική στιγμή» και για «χάος». «Η ζωή είναι εύθραυστη. Πέρασαν 60 με 90 τρομακτικά δευτερόλεπτα, που πραγματικά δεν ξέραμε τι συνέβαινε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η Delta έκανε λόγο για «ελεγχόμενη κάθοδο» του αεροσκάφους. Έπειτα από περίπου 38 λεπτά πτήσης, το ύψος του αεροσκάφους μειώθηκε από τα 38.000 πόδια περίπου στα 10.000, μέσα σε πετά λεπτά.

Η πτήση άλλαξε πορεία προς Τάμπα, όπου προσγειώθηκε 28 λεπτά αργότερα και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά.

«Απολογούμαστε στους επιβάτες της πτήσης 2353 που άλλαξε πορεία προληπτικά. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα έπειτα από μια αρρυθμία στην πίεση της καμπίνας επιβατών» ανέφερε εκπρόσωπος της Delta Air Lines.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr