Πανικός στο Ηράκλειο – Αεροπλάνο πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τα κεφάλια τους

Στιγμές μεγάλης αναστάτωσης επικράτησαν στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κάτοικοι έγιναν μάρτυρες της πτήσης ενός αεροσκάφους τύπου Antonov 12 Cargo, που πέρασε σε απόσταση «ανάσας» από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες κατοίκων, οι πολίτες παρακολούθησαν το αεροσκάφος να πετά λίγα μέτρα πάνω από τα κτίρια της περιοχής.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού είναι συνηθισμένοι σε χαμηλές πτήσεις, καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται δίπλα. Ωστόσο, αυτή τη φορά… τα χρειάστηκαν.

Το θηριώδες αεροσκάφος απογειώθηκε, αλλά καθυστέρησε να πάρει ύψος. Έτσι σύμφωνα με μαρτυρίες, πέρασε περίπου 10 μέτρα από τα σπίτια (ανάμεσα τους και ένα σχολείο). Συνέχισε να πετά περίπου στα 200 μέτρα από τη θάλασσα και όταν στη συνέχεια βγήκαν καπνοί από τους 4 ελικοειδείς κινητήρες του, άρχισε να παίρνει το απαιτούμενο ύψος.

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr επικοινώνησαν με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» που επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτό που τονίστηκε όμως είναι πως η περιπετειώδης απογείωση οφείλεται στον τύπο του αεροπλάνου που είναι θορυβώδες και ρυπογόνο.

Ekriti.gr