Πανελλαδικές 2022: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS στο κινητό

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, 17 Ιουνίου, έως την επόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους, με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (smsresults.minedu.gov.gr) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διαδικασία
Η συμπλήρωση ή επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου μέσω ειδικής εφαρμογής δεν συνεπάγεται ότι οι υποψήφιοι θα λάβουν μόνο εκεί τα αποτελέσματα. Το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, στην οποία οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

madata.gr