Πανελλαδικές 2021: Τι θα γίνει με την ύλη; Θα υπάρξει περικοπή;

Στον αέρα είναι χιλιάδες μαθητές της γ’ λυκείου, οι οποίοι θα δώσουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να ξέρουν ακόμη την ύλη στην οποία θα εξεταστούν.

Σύμφωνα με τον Παντελή Χινό, μαθητή γ’ Λυκείου, στο πρώτο lockdown ανακοινώθηκε μια μείωση της ύλης περίπου στο 30% τον Απρίλιο, κάτι το οποίο δε βοήθησε αρκετά.

Επισήμανε ότι στο σημείο αυτό έχει ολοκληρωθεί περίπου το 75% της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους μαθητές να είναι μετέωροι καθώς δεν γνωρίζουν αν και φέτος θα υπάρξει μείωση της ύλης.

Η σημασία του να γνωρίζουν οι μαθητές την ύλη, έγκειται στο γεγονός ότι «η ύλη για τις πανελλαδικές βγαίνει μέχρι τον Γενάρη και ακολουθούν οι επαναλήψεις».

Ο Παντελής σημείωσε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διαβάσουν οι μαθητές ύλη η οποία ενδεχομένως να κοπεί στη συνέχεια, γι’ αυτό και ζητούν να ξέρουν πάνω σε τι θα εξεταστούν, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν και τις επαναλήψεις των μαθημάτων.

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, ο μαθητής σημείωσε ότι προχωρά κανονικά ωστόσο οι ώρες διδασκαλίας είναι μειωμένες, ενώ πολλοί καθηγητές δεν είναι εξομοιωμένοι με τα καινούργια συστήματα.

«Είναι μειωμένος ο χρόνος των μαθήματων και δεν υπάρχει και απόλυτη εξοικείωση των καθηγητών με τα συστήματα».

Ο Παντελής τόνισε ότι είναι σημαντικό να βγουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ξέρουν οι μαθητές πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

 

 

madata.gr