Ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας. Παραλαβή από Κοτζιά. Βίντεο

Με κόκκινη γραβάτα και πολύ καλή διάθεση κατέφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς

Ορκίστηκε στην θέση του ο πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο

Η ώρα της αλήθειας, κυρίως για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή την ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός παρέλαβε από τον Νίκο Κοτζιά το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους αποθεώνοντας τον κ. Κοτζιά.

«Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη…  Δεν ήταν απλώς υπουργός και συνεργάτης μου, ήταν ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα το συμβουλεύομαι τακτικά», είπε.

Από την άλλη ο Νίκος Κοτζιάς κατέφθασε στο υπουργείο του χαμογελαστός και φορώντας μια κατακόκκινη γραβάτα. «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών», είπε ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στην Βουλή των Σκοπίων όπου κέρδισε πλειοψηφία 2/3 η συνταγματική αναθεώρηση για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την πικρία του για όλα όσα έγιναν τόσο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης και τον άγριο καυγά που είχε με τον Πάνο Καμμένο όσο και για την στάση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα απέναντί του σε όλο αυτό το σκηνικό.

 

Πηγή: madata.gr