Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Παράδοση – παραλαβή από τον Τσίπρα LIVE

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα.

Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δύναμη και υπομονή ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού φίλησε το χέρι του αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο νέος πρωθυπουργός υπέγραψαν το προεδρικό διάταγμα.

Αμέσως μόλις έπεσαν οι… υπογραφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χάθηκε» στην αγκαλιά της συζύγου του Μαρέβας και των παιδιών του.

 

Με τα παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη και φυσικά συνοδευόμενος από την (εντυπωσιακή και ντυμένη στα λευκά) σύζυγό του Μαρέβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία δεν θα καλυφθεί από τα ΜΜΕ. Όταν τελειώσει η συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα πάει στο Μαξίμου για να παραλάβει από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή. Νωρίτερα ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκτέλεσε χρέη Υπουργού Εσωτερικών για τις εκλογές, παρέδωσε στον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Και εν συνεχεία ο κ.Βούτσης με την σειρά του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά την ανακοίνωση προς τον ΠτΔ της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή από τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, δόθηκε τηλεφωνικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σχηματίζει υπουργικό συμβούλιο ο Μητσοτάκης

Εντωμεταξύ, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η νέα κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν, αν και ακόμη ο πρωθυπουργός σβήνει γράφει ονόματα, ότι το υπουργικό συμβούλιο θα στελεχωθεί ως εξής:

Υπουργείο Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεδωρικάκος
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής : Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Αμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος, αν και συνεχίζονται οι καραμπόλες με επίκεντρο το συγκεκριμένο υπουργείο
Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως
Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης
Υπουργείο Υγείας: Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος θα το αναλάβει
Υπουργείο Ναυτιλίας: Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης ή Μάκης Βορίδης
Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Πολιτισμού: Αν και ακουγόταν έντονα το όνομα της Λίνας Μενδώνη, όπως φαίνεται θα οριστεί γγ του υπουργείου.

 

madata.gr