Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί Σύνεδροι,

 

Χαιρετίζω το 12ο Συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας. Σας καλωσορίζουμε σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και του διαλόγου. Σήμερα δημιουργούμε τις ελπίδες για το μέλλον μας, δημιουργούμε τις ελπίδες για τα παιδιά μας. Απ’ αυτό εδώ το Συνέδριο, από τον άνεμο δημιουργικής ανανέωσης που πνέει στην Παράταξή μας, από τους χιλιάδες πολίτες που έρχονται σήμερα εδώ για να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή τη δημοκρατική και ανοικτή σε όλους διαδικασία. Αύριο, θα είναι μια καινούργια μέρα. Μια μέρα πραγματικής ελπίδας, διότι θα επικυρώσουμε, μέσα από τις διαδικασίες μας, μια συμφωνία που δεν είναι μια υπόσχεση, αλλά μια ιερή υποχρέωση για Δικαιοσύνη, Ελπίδα και Υπερηφάνεια. Μια συμφωνία που δεν χρεοκοπεί διότι ο πλούτος της είναι η Αλήθεια και ο Πατριωτισμός. Μια συμφωνία που θα στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αρχηγό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αυριανό Πρωθυπουργό της xώρας.

 

Η κυβερνητική προπαγάνδα των πρώτων 100 ημερών, από το τέλος των μνημονίων,

προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες:

οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι της «γενιάς των 360 ευρώ», οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η εικονική πραγματικότητα ενός αξιόπιστου κράτους προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής ανασφάλειας του πολίτη, της ανοχής στη βία και την εγκληματικότητα. Στο νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε εγκληματίες. Στο θεσμικό κατήφορο, τις συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τα παιχνίδια διαπλοκής με τους ισχυρούς και τα καθημερινά, πλέον, σκάνδαλα μιας κυβέρνησης που παριστάνει την αδιάφθορη.

 

Η εικονική πραγματικότητα ενός αξιόπιστου κράτους προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα της διεθνούς εικόνας της χώρας και των εθνικών υποχωρήσεων. Την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, τις συνεχείς υποχωρήσεις στις τουρκικές προκλήσεις, την ανεπίτρεπτη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, την εικόνα του παρία της Ευρώπης που έχει δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας για τη χώρα μας. Η εικόνα της χώρας δείχνει μια Ελλάδα πληγωμένη, απογοητευμένη, αβέβαιη και ανασφαλή. Αυτή η εικόνα δεν αξίζει στη χώρα μας! Αυτή η εικόνα δεν μας αξίζει! Αυτή την εικόνα θα την αλλάξουμε!

 

Αγαπητοί Σύνεδροι, πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, από εδώ, από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Παράταξής μας, κάναμε μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή για να δώσουμε οξυγόνο στη Νέα Δημοκρατία, να δώσουμε οξυγόνο στην Πατρίδα μας. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την προσπάθεια να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να βάλουμε σε τάξη το Κόμμα μας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το ανοίξουμε περισσότερο στους πολίτες. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Αυτά τα δυόμιση χρόνια, που υπηρέτησα την Παράταξή μας από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ήταν μοναδικά. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αυτά τα δυόμιση χρόνια καταφέραμε πολλά. Δουλέψαμε με πειθαρχία και συνέπεια, με όραμα και μεράκι, με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, με εξωστρέφεια και διάλογο, μα πάνω από όλα ομαδικά και, ναι, με δικαιοσύνη, πετύχαμε ένα έργο με θετικό πρόσημο σε οργανωτικό, λειτουργικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Η Πολιτική Επιτροπή αναβαθμίστηκε με τακτικές συνεδριάσεις, με νέο Κανονισμό Λειτουργίας και τα μέλη της Π.Ε. απέκτησαν πιο ουσιαστικό λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων μας και στη διάχυση του προγραμματικού μας λόγου στην κοινωνία. 

 

Σε στενή συνεργασία με τους Γραμματείς του Κόμματος μας, επανασχεδιάσαμε το ρόλο των Γραμματειών με στόχο να είναι πιο εξωστρεφείς και πιο κοντά στην κομματική μας βάση! Εισήγαμε το παράλληλο θεματικό πρόγραμμα στα συνέδριά μας, όπως συμβαίνει και σήμερα στις δύο αίθουσες παραδίπλα! Καθιερώσαμε τη ζωντανή μας παρουσία επί δέκα ολόκληρες ημέρες σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, ενόψει της ομιλίας του Προέδρου μας στη Δ.Ε.Θ.! Καθιερώσαμε τις ανοικτές νομαρχιακές συνελεύσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανοίγοντας δεκάδες νέα γραφεία οργανώσεων, νομαρχιακών και δημοτικών, με την στήριξη των τοπικών στελεχών μας και τους ευχαριστούμε. Δημιουργήσαμε νέες γραμματείες για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, παλιά και έμπειρα, αλλά και πολλά νέα και αξιόλογα στελέχη.

 
1. Με τη Γραμματεία Οργανωτικού ανανεώσαμε τις περιφερειακές μας οργανώσεις, δώσαμε λόγο και ρόλο στα στελέχη του Κόμματος μας ανά την επικράτεια και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Μετά από χρόνια, ψηφίσαμε στην Π.Ε. το νέο Κανονισμό Λειτουργίας Περιφερειακών Οργανώσεων και την περασμένη άνοιξη εκλέξαμε με άμεση ψηφοφορία από τη βάση, τα μέλη μας, τους νέους προέδρους των νομαρχιακών και δημοτικών μας επιτροπών, αλλά και των συνέδρων μας. Με ανανέωση πάνω από το 40% σε Διοικήσεις και σε Προέδρους ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ. Γεγονός που επισφράγισε την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια. Με μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε τις 155.000 πολίτες, κάτοχοι της κάρτας μέλους του Κόμματος, οικονομικά τακτοποιημένα και ενεργά μέλη μας. Μάλιστα 30.000εξ αυτών έγιναν μέλη μας για πρώτη φορά. Συνολικά, τα 400.000 μέλη μας που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 και τα 30.000 που γράφτηκαν για πρώτη φορά το 2018, μας κάνουν μισό εκατομμύριο πολίτες, μέλη μας. Αυτό καθιστά την Ν.Δ., το κόμμα με την μεγαλύτερη βάση ενεργών μελών ανάμεσα στα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Μια ευρωπαϊκή πρωτιά που μας κάνει υπερήφανους. Οφείλω να πω: Δεν καταφέραμε να εξαφανίσουμε τα κατά τόπους προβλήματα, αλλά σίγουρα τα διαχειριστήκαμε και τα περιορίσαμε.

2. Με τον σημαντικό ρόλο της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών. Συνεργαστήκαμε στενά με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, περιοδεύσαμε σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και με την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης που όρισε ο Πρόεδρος. Στηρίζουμε τους υποψήφιους Περιφερειάρχες μας. Δουλεύουμε συστηματικά για την ενότητα στις εκλογές για την ανάδειξη ικανών Δημάρχων στους μεγάλους Δήμους. Οφείλω να πω σε κάποιες περιπτώσεις με δυσκολίες. Εδώ, σήμερα από όλους, ζητώ να πρυτανεύσει το Εμείς και όχι το Εγώ! Ελπίζω η παράκληση αυτή να πιάσει τόπο….

3. Με καθοριστική συμβολή της Γραμματείας Προγράμματος και της τότε Οργανωτικής επιτροπής με Πρόεδρο τον Κωστή Χατζηδάκη οργανώσαμε το 11οΣυνέδριο Αρχών και Θέσεων και εργαστήκαμε προκειμένου η Παράταξή μας να διαμορφώσει τη δική μας πρόταση, με ένα καθαρό και ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο. Κάτι το οποίο συνεχίσαμε και συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα με το παράλληλο πρόγραμμα του Συνεδρίου μας. 

4.    Με τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού διευρύναμε τους χώρους διείσδυσης του Κόμματός μας και παράλληλα επικαιροποιούμε συνεχώς τις θέσεις μας με την τριμηνιαία έκδοση «Σημεία Αλήθειας» και εργαζόμαστε για να αποκτήσει το κόμμα μας ενιαίο πολιτικό λόγο με ισχυρά επιχειρήματα. Διοργανώσαμε δεκάδες Πολιτικές Ακαδημίες Στελεχών σε όλη τη χώρα και συνεχίζουμε.

5.    Με τη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού ενδυναμώνουμε το δίαυλο επικοινωνίας με την Ομογένεια και τους Έλληνες του Εξωτερικού, αγκαλιάζουμε τους απανταχού Έλληνες και αναζωογονούμε τους δεσμούς μας μαζί τους.

6.    Με τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. αναπτύσσουμε μια εις βάθος συζήτηση, με πάρα πολλές δράσεις, όλο αυτό το διάστημα για το μέλλον της Ευρώπης, για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και για τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και διεθνώς ,με την άξια δουλειά των στελεχών της Γραμματείας.

7.    Με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων, γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, μιλήσαμε με ανθρώπους της υπαίθρου και συνδιαμορφώνουμε την πρόταση της Ν.Δ. για την αγροτική ανάπτυξη. Ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, ενδυναμώνουμε τη σχέση  μας μαζί τους σε ειλικρινή και έντιμη βάση. 

8.    Με τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων πραγματοποιήσαμε δεκάδες συναντήσεις με φορείς ανά την επικράτεια αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα του κλάδου, ενισχύοντας το Πρόγραμμα με ρεαλιστικές προτάσεις. Επιπλέον, δουλέψαμε και πετύχαμε πολλές εκλογικές νίκες στους κλαδικούς τοπικούς και κεντρικούς συλλόγους πολλών επιστημονικών φορέων.

9.    Με τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων συνεργασθήκαμε με τους εκπροσώπους των τομέων αυτών, δώσαμε μάχη και κερδίσαμε στις εκλογές των Επιμελητηρίων. Αποκτούμε ισχυρούς συνομιλητές στον επιμελητηριακό κόσμο της χώρας μας.

10. Με τη Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα αγκαλιάζουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, συμμετέχουμε δυναμικά στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αναπτύσσουμε την πολιτική μας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κερδίζουμε κρίσιμες εκλογικές μάχες, όπως αυτή στην ΑΔΕΔΥ, όπως σε πληθώρα πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως θα συμβεί και στη ΓΣΕΕ και σε άλλους συνδικαλιστικούς φορείς το επόμενο διάστημα.

11. Με τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων ενισχύουμε τα ίσα δικαιώματα και εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών,

με την άξια δουλειά των στελεχών της.

12. Με τη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία και οργανωμένους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, με ενεργούς πολίτες καταγράφοντας τα προβλήματά τους.

13. Με τη Γραμματεία Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κάνουμε άνοιγμα σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, συνεργαζόμαστε με τους φορείς και κάνουμε πράξη τις αρχές του φιλελευθερισμού. Σπάμε ταμπού, που για χρόνια υπήρχαν και υπάρχουν στην κοινωνία μας, αλλά και στο ίδιο μας το Κόμμα. Απευθυνόμαστε σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και το εννοούμε. Φρέσκος, σύγχρονος αέρας παντού.

14. Με τη σύσταση της Γραμματείας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων δίνουμε πιο ουσιαστικό λόγο και ρόλο και αναβαθμίσαμε σε επίπεδο Γραμματείας τις ειδικές κομματικές οργανώσεις μας, που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένο εργασιακό, επαγγελματικό, επιστημονικό, πολιτιστικό χώρο ή και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής δραστηριότητας.

15. Με την επανασύσταση της Γραμματείας πρώην Βουλευτών και Ευρωβουλευτών τιμούμε και αξιοποιούμε τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την Πατρίδα και το λαό της με πίστη και όραμα μέσα από τα ψηφοδέλτια της Παράταξής μας. Τους ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη εμπειρία και συνεισφορά σας
 

Πραγματοποιήσαμε βαθιές, στρατηγικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κόμματος που προοιωνίζουν, ως δεσμευτικό παράδειγμα, τις κυβερνητικές επιλογές της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη μέρα, που θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας μας. Δεν στοχεύσαμε σε ένα επιφανειακό ρετουσάρισμα της εικόνας του κόμματος. Στοχεύσαμε και πετύχαμε ώστε να ενεργοποιηθούν ξανά οι κοινωνικές δυνάμεις και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, που τα τελευταία χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη στα Κόμματα ή είχαν οδηγηθεί σε μια στείρα,

αλλά πολλές φορές κατανοητή άρνηση, προς το σύνολο του πολιτικού Συστήματος.

           

Με την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και της Δ.Α.Π., πετύχαμε μια ισχυρή και ανανεωμένη παρουσία των νέων μας. Άξια στελέχη μας ηγούνται της οργάνωσης των νέων του Κόμματος στην καινούργια σύγχρονη, φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή εποχή. Και όλοι εμείς που περάσαμε από τα αμφιθέατρα της Δ.Α.Π. και στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ σήμερα νοιώθουμε περήφανοι για το έργο τους.

 

ΜΗΤΡΩΟ πολιτικών στελεχών. Υλοποιήθηκε μια προεκλογική δέσμευση του Προέδρου μας, όπου για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες ενός παραδοσιακού συντηρητικού κόμματος σε νέα στελέχη τα οποία αξιολογήθηκαν αντικειμενικά και αξιοκρατικά, εντάχθηκαν στους κόλπους του Κόμματος, δουλεύουν ως ένα ακόμη βραχίονας της Παράταξής μας και αρκετά από τα στελέχη αυτά θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ενεργοποιήσαμε τους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και τους κάναμε πιο εξωστρεφείς με πιο ισχυρή και πιο δυναμική αντιπολιτευτική παρουσία τόσο στη Βουλή όσο και εκτός. Σε πολύ έκτακτα γεγονότα, η Ν.Δ. δεν αρκέστηκε στην κριτική, αλλά ενεργοποιήσαμε όλες τις κομματικές μας δυνάμεις για να προσφέρουμε βοήθεια εθελοντικά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονταν.

 

Είμαστε εκεί, δίπλα στους συμπολίτες μας ανακουφίζοντας τον πόνο τους, στις πλημμύρες της Μάνδρας, στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, στους σεισμούς στη Ζάκυνθο και τη Λέσβο, στην κατάρρευση του ορυχείου στη Φλώρινα, δίπλα στους αδύναμους με το πρόγραμμα «Κανένας στο Περιθώριο» και πολλές πολλές δράσεις εθελοντισμού και ανθρωπιάς. Κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας μας.

 

Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Κόμματος μας και εξασφαλίζουμε την οργάνωση και λειτουργία της Παράταξής μας που στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση από τους πολλούς

διασφαλίζοντας την οικονομική μας αυτονομία για το σύνολο της πολιτικής μας δράσης. Το μήνυμα μας είναι «λίγα από πολλούς». Η Οικονομική Επιτροπή Πόρων και Διαφάνειας της Ν.Δ. με Πρόεδρο, τον αγαπητό σε όλους μας για το ήθος του και την κομματική του συνείδηση, κ. Αντώνη Σγαρδέλη, με τα μέλη και τους εθελοντές που την στελεχώνουν, έχει δημιουργήσει οικονομικές επιτροπές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε, τους στηρίζουμε και ζητώ από όλους τους συνέδρους να πράξουμε το ίδιο. Στηρίζουμε την Οικονομική Επιτροπή Πόρων και Διαφάνειας, στηρίζουμε την ανεξάρτητη και αταλάντευτη πορεία του Κόμματος στην πορεία προς τις εκλογικές μάχες.

 

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο απολογισμό μου, ως Γραμματέας της Π.Ε., αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όλους, τους Συνέδρους, τους Βουλευτές, την Εκτελεστική Επιτροπή, τα μέλη της απερχόμενης Πολιτικής Επιτροπής, τους Γραμματείς με τους αναπληρωτές τους, τις περιφερειακές μας οργανώσεις, ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, την ΟΝΝΕΔ, τη Δ.Α.Π., τα στελέχη μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στελέχη του Κόμματος μας σε όλη την επικράτεια, σε κάθε μετερίζι, για τον καθημερινό σας αγώνα για την επικράτηση της Παράταξης και των ιδεών μας. Είστε ο «κοινωνικός αισθητήρας» του Κόμματος!

 

Πάμε να κυριαρχήσουμε εκλογικά στις μάχες που έρχονται αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Πάμε να κυριαρχήσουμε και ιδεολογικά για μια Ελλάδα σύγχρονη, φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή. Θέλω να εκφράσω, επίσης, τα ειλικρινή μου αισθήματα σεβασμού, ευγνωμοσύνης και τιμής, προς όλα τα στελέχη και ιδιαιτέρως προς όλα τα αφοσιωμένα και ανιδιοτελή μέλη του Κόμματος, τους στρατιώτες της Παράταξής μας. Χάρη σε σας, αγαπητές Νεοδημοκράτισσες και αγαπητοί Νεοδημοκράτες, υπάρχει το Κόμμα. Χάρη σε σας και τους αγώνες σας η Παράταξή μας, ήταν χθες, είναι σήμερα και θα είναι και αύριο, ο ελπιδοφόρος πολιτικός κορμός της Ελλάδος. Χάρη σε σας αυτός ο Κορμός, πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος παρά ποτέ, θα ξαναφέρει την Ελπίδα στους Έλληνες.

 

Κυρίες και κύριοι,

το 2018 πλησιάζει προς το τέλος του. Σε δύο  εβδομάδες περίπου, ξεκινά μια νέα χρονιά, μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για τη χώρα. Το 2019 είναι εκλογικό έτος, είναι έτος στο οποίο θα γίνουν Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Έχουμε μπροστά μας δύο κόσμους: τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, του λαϊκισμού, της λάσπης και της παρακμής και τον κόσμο που υπηρετεί η Ν.Δ., της τάξης, της δημιουργικότητας, της αισιοδοξίας, του μέτρου και της αξιοκρατίας. Η χώρα δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση που κρατά την οικονομία καθηλωμένη και ξεζουμίζει τους πολίτες επί 4 χρόνια για να μοιράσει κάποια δώρα προεκλογικά. Η χώρα έχει ανάγκη μια κυβέρνηση με σχέδιο που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας και θα πάει τη χώρα μπροστά με βιώσιμο τρόπο.

 

Στη Ν.Δ. έχουμε αυτό το σχέδιο. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις. Με αποκρατικοποιήσεις. Με μικρότερο και καλύτερο κράτος, με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Με πιο ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Με λύσεις αξιοπρέπειας που θα δώσουν ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που έχουν οφειλές. Έτσι θα δημιουργήσουμε Δουλειές, Ευκαιρίες και Ασφάλεια για όλους. Έτσι θα γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων.  Έτσι θα σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι. Μπορούμε! Και αξίζουμε καλύτερα. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το κεφάλαιο της παρακμής, του λαϊκισμού, της εξαπάτησης, της θεσμικής κατρακύλας. Έχουμε το σχέδιο που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Μπορούμε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά περήφανους. Και αυτό είναι το μήνυμα του Συνεδρίου μας. Ελλάδα μπορούμε!

 

Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου. Με πίστη στις ιδέες και στις αξίες μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Το 12ο Συνέδριό μας είναι ένα σάλπισμα νίκης! Νίκη της πατρίδας, της ελπίδας, της προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λογικής και του μέτρου. Ελλάδα μπορούμε! Και θα πετύχουμε!

 

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή και την εμπιστοσύνη που με περιβάλλετε και συνεχίζετε να με περιβάλλετε μπαίνοντας  στην τελική ευθεία για τις μεγάλες εκλογικές μάχες. Πιστεύω βαθύτατα στην μεγάλη επικράτηση της Παράταξής μας και δεσμεύομαι ενώπιον σας: θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος. Θα δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, για τις μεγάλες εκλογικές νίκες που έρχονται. Θα δουλέψουμε σκληρά για μια δυνατή, φιλελεύθερη, περήφανη Ελλάδα.  Συνεχίζουμε μαζί! Καλούς αγώνες!

Πηγή: daypress.gr