ΟΕΕ TAK: Συμμετέχει στην κινητοποίηση της 22ας Νοεμβρίου

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του Ν. Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ και την Ένωση Φοροτεχνικών Ηρακλείου για το νέο Φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τους εκπροσώπους των φορέων οι θέσεις τους όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου και συζητήθηκε ο προγραμματισμός και συντονισμός της κινητοποίησης για την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κινητοποίηση της 22ας Νοεμβρίου, και ώρα 12:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αντίδρασή τους στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας την άμεση απόσυρση του και διεκδικώντας τη συμμετοχή των φορέων σε ένα ουσιαστικό διάλογο με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κος Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατ. Κρήτης κος Ταβερναράκης, ο Γενικός Γραμματέας και ο Οικονομικός Επόπτης της Τοπικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος- Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης κος Σαρρής και κος Παπαδάκης αντίστοιχα , η Πρόεδρος, η Ταμίας και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Παραρτήματος Κρήτης κα Δασκαλάκη, κα Καλογεράκη και η κα Δατσέρη αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Κουμαντάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κος Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Λογοθέτης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Λαθουράκης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Σμπώκος, η Ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης κα Πλατάκη, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Σκουντάκης και κος Σταματάκης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου κος Χριστοφοράκης.