Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού δεν αποδέχεται τις στατιστικές της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού δεν αποδέχεται τις στατιστικές της Τράπεζας της Ελλάδος

Τα διαβόητα greek statistics «χτύπησαν» και τον τουρισμό…

Τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού είναι μεγαλύτερα από ό,τι καταγράφεται στην Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος και η Ελλάδα χρειάζεται τεχνική βοήθεια για τη βελτίωση των καταγραφών των στατιστικών δεδομένων και στον τουρισμό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Taleb D. Rifai, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Ο κύριος Rifai εκτίμησε πως τα στατιστικά των ταξιδιωτικών εισπράξεων που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι λάθος, γιατί δεν ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα του Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα για το ζήτημα των αφίξεων, καθώς η Ελλάδα δεν συνορεύει με άλλες χώρες Σένγκεν, και επομένως όλες οι αφίξεις καταγράφονται στα αεροδρόμια και τους μεθοριακούς οδικούς σταθμούς. «Άρα θα μπορούσε να έχει ακριβείς καταγραφές», τόνισε ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αναφερόμενος στα έσοδα εξέφρασε την απορία του πως ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι διεθνώς στον τουρισμό είναι πάνω από 1.000 δολάρια, κατά την Τράπεζα της Ελλάδος η μέση δαπάνη στην Ελλάδα είναι κάτω από 600 δολάρια. «Δεν μου κάνει αίσθηση» τόνισε, με τα διαβόητα greek statistics να «χτυπούν» και τον τουρισμό.

bankingnews.gr