Ο Μητσοτάκης πρότεινε στον Τσιόδρα προνομιούχο θέση. Τι απάντησε ο καθηγητής

 

Πρόταση προς τον Σωτήρη Τσιόδρα να καταλάβει κάποια προνομιούχο θέση απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλην όμως εκείνος απάντησε πως επιθυμεί να επιστρέψει, μετά τον κορωνοϊό, στη ζωή και την εργασία που έκανε πριν.

Έγραψε ο Βηματοδότης: 

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κέρδισε με το ήθος και την επιστημονική του επάρκεια την εκτίμηση όλων των Ελλήνων και όχι μόνο. Η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, έγινε πρόσωπο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας δημοσιότητα ακόμα και στις πρώτες σελίδες των αυστηρότερων εφημερίδων του δυτικού κόσμου. Και δικαίως, αφού διαχειρίστηκε άψογα την υγειονομική κρίση, έπεισε τους πολίτες για την αναγκαιότητα των μέτρων και κατά κοινή ομολογία συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη του διεθνώς αποκληθέντος "ελληνικού θαύματος". 

Στο γεγονός δηλαδή ότι μια χώρα με ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία, καλύτερα ακόμη και από προηγμένες και οικνομικά ισχυρές χώρες.

όπως ήταν φυσικό κέρδισε και την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του πρότεινε διάφορες προνομιούχες θέσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής ήταν ευθύς και καθαρός.

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε αλλά δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις δηλώνοντας απλά ότι με την παρέλευση της υγειονομικής κρίσης προτιμά να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στο επιστημονικό του εργαστήριο και δεν επιθυμεί εμπλοκή στην πολιτική ζωή της χώρας. 

Ωστόσο εμείς μπορούμε να συμπληρώσουμε ότι ο κ. Τσιόδρας ανέβασε τον πήχη της πολιτικής και ανέδειξε νέα πρότυπα διαχείρισης και επικοινωνίας.

 

 

madata.gr