Ο μικρός πρωθυπουργός, ετών 44

 Η υπερασπιστική γραμμή του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ενός από τους πολιτικούς συνηγόρους του πρωθυπουργού, που έσπευσε να απαλλάξει τον προϊστάμενό του από τις τραγικές ευθύνες του, είναι ασύλληπτη.

Εδράζεται στο «νεαρό» της ηλικίας του πρωθυπουργού!

«Δεν μπορεί να βάλλεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Πρόκειται για απίστευτο κυνισμό ανθρώπων που η αγωνία τους για την παραμονή στην εξουσία τους αφαιρεί κάθε έννοια αιδούς, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Η επίρριψη των ευθυνών στους προηγούμενους αποτελεί την πιο κυνική και χυδαία απάντηση στο δράμα των νεκρών και των οικογενειών τους. Η επίμονη άρνηση της αυτονόητης ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ανάληψης της πολιτικής ευθύνης μαρτυρά έναν ανελέητο και απάνθρωπο καθεστωτισμό. Απόδειξη αυτού του άθλιου καθεστωτισμού συνιστά και η πρόσφατη διαιώνιση της φάμπρικας νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων από την αριστερή κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό της που μόλις λίγους μήνες πριν ανακοίνωνε την νομιμοποίηση αυθαιρέτων (με τον ψηφοσυλλέκτη υπό μάλης) στην εκλογική του περιφέρεια.

Η πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και της περιφερειάρχου είναι βαρύτατη. Ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, για την προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, υπήρξε μηδενικός. Υποτιμήθηκε η έκταση του φαινομένου και δεν ενεργοποιήθηκαν αναγκαία σχέδια ενημέρωσης των κατοίκων και εκκένωσης των περιοχών. Αν υπήρχε έγκαιρη κινητοποίηση και συντονισμός από ξηρά και θάλασσα, είναι βέβαιο ότι θα είχαν σωθεί ζωές.

Και αν έστω και μια ζωή είχε σωθεί ως αποτέλεσμα αυτού του οργανωμένου σχεδιασμού, τότε θα μπορούσαν οι αρμόδιοι να κοιμούνται, συντετριμμένοι μεν, αλλά με την συνείδησή τους αναπαυμένη ότι έγιναν όσα ανθρωπίνως ήταν δυνατά.

Είναι πράγματι πολύ μικρός ο πρωθυπουργός, όχι σε ηλικία όπως αναφέρει ο υπουργός του, αλλά σε μέγεθος, ήθος και ικανότητες.

 iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr