Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στη μεγάλη άσκηση «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024» στο Καβούρι με εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και νοσηλευτικό προσωπικό με Κινητή Μονάδα Υγείας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Τμήματος Αθήνας, διασωστικό όχημα και την Κινητή Μονάδα Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό, συμμετείχε στη άσκηση «Αινείας 2024» που πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης στο Καβούρι (14/3), παρουσία του του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, του Δημάρχου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, καθώς και εκπροσώπων όλων των σωμάτων Ασφαλείας της χώρας.

Τα σενάρια των ασκήσεων, αφορούσαν την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς και ασφαλούς απομάκρυνσης ατόμων από τα σημεία κινδύνου, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ρεαλιστικές συνθήκες, τόσο στην ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε τραυματίες, καθώς και στη ομαλή και ασφαλή διακομιδή τους από το πεδίο για ιατρική περίθαλψη.

Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την καταπληκτική δράση του προσωπικού και των εθελοντών του Ε.Ε.Σ, τους οποίους και συνεχάρησαν όλοι οι επίσημοι φορείς. Στην άσκηση “ΑΙΝΕΙΑΣ 2024” συμμετείχαν 11 φορείς, μεταξύ των οποίων τα Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ και Λιμενικό), τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης το ΕΚΑΒ.
Σημειώνεται ότι, η συμμετοχή του Ε.Ε.Σ. στη συγκεκριμένη άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που εκπονεί ο Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.