Ο απολογισμός του VAR στο Μουντιάλ με αριθμούς

 Η FIFA δημοσίευσε τα νούμερα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αφορούν την χρήση του VAR. Πόσα περιστατικά στο σύνολο πέρασαν από το μικροσκόπιο της τεχνολογίας, πόσες φορές πήγαν στο review οι διαιτητές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε η χρήση της τεχνολογίας του VAR. Σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας, υπήρχε το "τρίτο μάτι" να παρακολουθεί εντοπίζοντας όσα ξέφυγαν από το μάτι των διαιτητών.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η FIFA δημοσίευσε τα νούμερα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αφορούν την χρήση του VAR. Στα 64 παιχνίδια του τουρνουά, συνολικά 455 περιστατικά πέρασαν από το μικροσκόπιο της τεχνολογίας.

Δηλαδή 7.1 φάσεις ανά παιχνίδι ελέγχθηκαν από τους διαιτητές που χειρίζονται το VAR, ενώ οι ρέφερι του αγώνα πήγαν στο review 20 φορές, μελετώντας περιπτώσεις που τους ξέφυγαν στην κανονική ροή των αναμετρήσεων.

Προφανώς και η τεχνολογία είχε τον δικό της ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην διοργάνωση.

Πηγή: sport24gr

 

Πηγή: kritipress.gr