Νότης Μαριάς σε Σόιμπλε: Νόμιμο το κούρεμα δημοσίου χρέους εντός της Ευρωζώνης

Νόμιμο είναι το κούρεμα του δημοσίου χρέους εντός της Ευρωζώνης επισήμανε σε χθεσινή του συνέντευξή στο Star Κεντρικής Ελλάδος ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς με το PSI το οποίο επιβλήθηκε από την τρόικα το 2012 και εγκρίθηκε από το Eurogroup  επιτράπηκε το κούρεμα δημοσίου χρέους που κατείχαν υπό τη μορφή ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου τόσο τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όπως οι Τράπεζες, οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι Ανώνυμες Εταιρίες όσο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια. Επομένως είναι προφανές ότι με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης το ίδιο πλέον μπορεί να ισχύσει και έναντι τόσο του EFSF που είναι Ανώνυμη Εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο όσο και έναντι  του ESM που είναι διεθνής διακρατικός οργανισμός δηλαδή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει δανειστεί από τον  EFSF 140 δις ευρώ και από τον   ESM 86 δις ευρώ.

Καλό θα ήταν λοιπόν, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, ο κ. Σόιμπλε να συμβουλεύεται τους νομικούς του συμβούλους πριν να λέει διάφορους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Σόιμπλε πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να το χωνεύει ότι μια ΠΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο μέλλον θα προχωρήσει σε διαγραφή του επονείδιστου χρέους και αυτό θα είναι νόμιμο και μάλιστα ακόμη και εντός ευρωζώνης.

Άλλωστε και ο Κανονισμός 470/2013 που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη προβλέπει τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Και ο νοών νοείτο. 
Πηγή: typoskritis.gr