Νίκος Χρονάκης: Χαιρετίζω με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης

Χαιρετίζω με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη όπου αναφέρει σε Δελτίο τύπου στης 30-6-2020 ότι θα ενταχθούν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης» όλοι οι εργαζόμενοι των κλάδων που εργάζονται στα Λιμάνια και αεροδρόμια της Κρήτης» καθώς επίσης και άλλοι κλάδοι , έτσι ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία αυτών, των οικογενειών τους αλλά και όλων των Κρητικών από την πανδημία που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Είχε προηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε 4 Ιουνίου 2020 προφορική μου πρόταση που στην συνέχεια κατέθεσα στις 23-6-2020 ως ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ με θέμα « την Ένταξη σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης» των εργαζόμενων όλων των κλάδων που εργάζονται στα Λιμάνια και αεροδρόμια της Κρήτης» που είναι πύλες εισόδου για την Κρήτη. Θέμα το οποίο έχει συμπεριληφθεί για να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.

Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα κατά της Πανδημίας ώστε να πάμε στην επόμενη μέρα με το μικρότερο δυνατόν κόστος σε όλα τα επίπεδα.


H Επερώτηση  

Προς : Περιφερειάρχη Κρήτης
Κ. Αρναουτάκη Σταύρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 23-06-2020

Θέμα : ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε 4 Ιουνίου 2020 εγκρίναμε προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την υλοποίηση του έργου ύψους 124.000 ευρώ που αφορούσε :« Επιμορφωτικό Πρόγραμμα : Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό, Εστίαση ».

Είναι μια προγραμματική σύμβαση που ψηφίσαμε Θετικά και κρίνεται αναγκαία λόγω της Πανδημίας με σκοπό την επιμόρφωση και θωράκιση των εργαζομένων στον τουρισμό Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό και Εστίαση.

Όμως θα πρέπει να επιμορφώσουμε – θωρακίσουμε και τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια και στα Λιμάνια της Κρήτης γιατί είναι οι πύλες εισόδου του νησιού μας και ενόψει της τουριστικής σαιζόν θα υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες που θα προέλθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Ενόψει της τουριστικής σαιζόν και της υποδοχής των επισκεπτών στο νησί μας μέσω Αεροδρομίων και Λιμανιών όπου οι εργαζόμενοι σε αυτά θα έχουν την πρώτη επαφή και με ανθρώπους που θα έρθουν απευθείας στην Κρήτη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών.

Προτίθεται η Περιφέρεια Κρήτης να προβεί σε νέα προγραμματική σύμβαση για την επιμόρφωση των εργαζομένων των κλάδων αυτών ??

Αν όχι τότε πως και με ποιο τρόπο θα προχωρήσετε ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης» οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που εργάζονται στα Λιμάνια και αεροδρόμια της Κρήτης, πράγμα που κρίνεται αναγκαίο ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία αυτών, των οικογενειών τους αλλά και όλων των Κρητικών από την πανδημία που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: typoskritis.gr