ΝΔ: Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ διαγραφή των χρεών μας, όπως οι χαριστικές ρυθμίσεις που ζητούσε ο Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ

 «Απολύτως ψευδή» χαρακτηρίζονται από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για κατάσχεση ή και μπλοκάρισμα των λογαριασμών της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από προσφυγή σε νομικά μέσα εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η περιβόητη απόφαση για την οποία κάποιοι διαβάλλουν το κόμμα μας, πρώτον, δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και, δεύτερον, δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. «Ακόμη, όμως, κι αν κοινοποιηθεί, θα εφεσιβληθεί», συμπληρώνουν.

Εξ αφορμής, πάντως, του σχετικού θορύβου που δημιουργούν φίλα προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, αρμόδιοι αξιωματούχοι από το γαλάζιο επιτελείο διευκρινίζουν τα εξής:
Πρώτον: Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις. Όλα, όμως, τα δάνεια που πήρε στο παρελθόν είναι απολύτως σύννομα, όπως προκύπτει, άλλωστε, και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων. Και βέβαια κανένας δεν μπορούσε τότε να προβλέψει την κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που θα δυσκόλευε τα Κόμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Δεύτερον: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011.

Τρίτον: Η Νέα Δημοκρατία σήμερα εξαντλεί κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το συνολικό ποσό -μέχρι τελευταίου ευρώ- που έλαβε κατά το 2017 ως κρατική επιχορήγηση επεστράφη για την αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων, και

Τέταρτον: Η Νέα Δημοκρατία, μετά από το συστηματικό νοικοκύρεμα που ξεκίνησε στις 11/1/2016, οπότε εξελέγη στην ηγεσίας της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοτέλεια. Επιστρέφει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης σε δάνεια και οφειλές του παρελθόντος και λειτουργεί χωρίς κανένα νέο δάνειο, με τα έσοδα της ιδιωτικής χρηματοδότησης. Μέχρι το τέλος του 2017 το κόστος λειτουργίας του Κόμματος είχε μειωθεί συνολικά κατά 75,6% ξεπερνώντας ακόμη και τον φιλόδοξο στόχο που είχε αρχικώς τεθεί για μείωση 71%.

«Σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ»

Γαλάζιοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει ποτέ ζητήσει διαγραφή χρεών». Και, μάλιστα, συμπληρώνουν, «παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν ότι το κόμμα είχε προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες».

Αντιθέτως, επισημαίνουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ζητήσει χαριστικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείου χωρίς να το δικαιούται με επιστολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα».

Προσθέτουν ακόμη ότι «υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ». Και κάνουν ειδική αναφορά σε «αναπάντητα ερωτήματα για το κτήριο της Κουμουνδούρου όπου εδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως αν πλήρωσε φόρο μεταβίβασης, πως έκανε χρήση του κτηρίου για χρόνια και αν υπήρχαν και άλλες φορολογικές οφειλές για χρόνια».

Ενώ, σημειώνουν τέλος, ότι «δεν πρέπει να αμελείται ότι μέτοχος της Αυγής είναι off shore εταιρεία».

www.protothema.gr

Πηγή: kritipress.gr