Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε τροχιά αλλαγών, προτεραιότητα οι ευάλωτοι – Σακελλαροπούλου: Μεγάλο στοίχημα η ακρίβεια

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών αλλαγών και πως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Παρασκευής (22.12.23).

«Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αλλά και με θετικά νέα για την πορεία της οικονομίας μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας μία πρώτη ανασκόπηση της χρονιάς.

«Το πιο έγκυρο παγκόσμιο περιοδικό ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς αναγνωρίζοντας ότι ο λαός μας άφησε πίσω του τα χρόνια της κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Αυτό μας οπλίζει με αισιοδοξία για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Εγκρίναμε μια ιστορική μεταρρύθμιση την ιστορική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση με την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι προδιαγραφές που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ανώτατη παιδεία στην χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε μια συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα. Η κυβέρνηση είναι σε μεγάλη κινητικότητα για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι. Η προσοχή μας αυτές τις μέρες στρέφεται στους αδύναμους συμπολίτες μας με μέτρα 700 εκατομμυρίων ευρώ και που ήταν το αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας. Αυτά έχουν αντανάκλαση στην οικονομία», είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και από 1/1 θα έχουμε μόνιμα μέτρα με αύξηση του εισοδήματος με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Οι έλεγχοι επίσης που γίνονται στην αγορά θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση. Συνεχάρη την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το πρόστιμο στις τράπεζες. «Απόδειξη», είπε, «ότι οι μηχανισμοί του κράτους μπορούν να λειτουργήσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών και η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η κυρία Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι μέρες που είναι κανείς δεν πρέπει να μένει και να νιώθει μόνος. Και από την πλευρά της επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια κατά την διάρκεια των ταξιδιών της στο εξωτερικό.

Πηγή: newsit.gr