Μικρές «πράσινες» δημιουργίες στους δημοτικούς χώρους πρασίνου εφαρμόζει πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου

Σε μία πρωτότυπη αξιοποίηση της υφιστάμενης χαμηλής φύτευσης που υπάρχει στους Δημοτικούς χώρους πρασίνου, προχωρά πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου, δημιουργώντας παραστάσεις και σχήματα. Το πρώτο πιλοτικό έργο στήθηκε σε χώρο πρασίνου της παραλιακής λεωφόρου, σε μία προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου να αναβαθμίσει και να αναδείξει τους χώρους αυτούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλειώτης γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή την πρόταση για την συγκεκριμένη πιλοτική εφαρμογή που προβλέπει τη δημιουργία παραστάσεων στην υφιστάμενη χαμηλή βλάστηση των δημοτικών χώρων πρασίνου της πόλης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου. Οι παραστάσεις αυτές – που θα είναι μικρές, προσεγμένες και θα τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία- θα δημιουργούνται με την βοήθεια μίας μεταλλικής φόρμας μέσα στην οποία θα αναπτύσσεται και θα σχηματίζεται το φυτό.
Παράλληλα όμως η πιλοτική αυτή εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν τις δικές τους χορηγίες κάνοντας παράλληλα την πόλη του Ηρακλείου πιο όμορφη και πιο πράσινη!
Το πρώτο «γλυπτό» φυτό της πόλης αποτελεί χορηγία της εταιρείας αναψυκτικών «ΦΗΜΗ» Ζηδιανάκης Α.Ε.

Πηγή: typoskritis.gr