Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από Ρόδο στο Ηράκλειο. Συγκεχυμένη εικόνα των κρουσμάτων στο νησί

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μια 64χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και από χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο από τη Ρόδο.

Η 64χρονη βρίσκεται διασωληνωμένη και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ, ενώ πάσχει και από υποκείμενα νοσήματα. Η κατάσταση της υγείας της, σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών, έκανε επιβεβλημένη την μεταφορά της στην Κρήτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο 55χρονος Κρητικός ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό μετά από ταξίδι του στη Ρωσία, παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ και του έχει τοποθετηθεί αναπνευστήρας ενώ σε περίπτωση που χειροτερεύσει η κατάσταση του τότε θα εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όσον αφορά τον 44χρονο άνδρα από την Ρουμανία, βρισκόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Χερσόνησο όπου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέσα στο τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα να κριθεί υποχρεωτική η μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση για τα κρούσματα του ιού στο νησί, ειδικά όσον αφορά τουρίστες, δεν είναι σαφής καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση από τις επίσημες αρχές, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 38 είναι τα κρούσματα στο νησί, από την αρχή της πανδημίας, με τα εισερχόμενα κρούσματα (δηλαδή τουρίστες που ήρθαν στο νησί από την 1η Ιουλίου και μετά) να ξεπερνούν τα 15, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός ή εάν και πόσοι βρίσκονται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

 

 

madata.gr