Μεν. Μποκέας: «Η θυσία των 62 Μαρτύρων Μαρτύρων μας υπενθυμίζει το χρέος μας να προστατεύουμε τις δημοκρατικές αξίες»

«Σε μία εποχή που η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία αποτελεί χρέος μας να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη αυτών που αντιτάχθηκαν στον ναζισμό. Η σημερινή τελετή τιμής και μνήμης δεν είναι απλώς μια υπενθύμιση της θλιβερής ιστορίας μας, αλλά και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης για τις οποίες αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους. Η θυσία των 62 Μαρτύρων μας υπενθυμίζει το χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να προστατεύουμε τις δημοκρατικές αξίες που αποτελούν το θεμέλιο της κοινωνίας μας.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Αμμουδάρα.
Στη θυσία και στα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση των 62 Μαρτύρων, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο προϊστάμενος της Βικελέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Σάββας.
Το παρών στην τελετή έδωσαν οι Δήμαρχοι Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, επίσης οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου και Βιάνου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων Μιχάλης Δραμουντάκης, οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Βαγγέλης Παρασύρης Μαρίνα Βογιατζή, Γιώργος Πετούσης, Γρηγόρης Φασουλάκης και Μανόλης Βίστης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Νίκος Πατραμάνης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Γιάννης Αμαργιαννιτάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης εκπρόσωποι των οικογενειών των 62 Μαρτύρων, αντιστασιακών ομάδων, αποστράτων και πολιτιστικών συλλόγων.