Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Παραμυθιών» στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

Περισσότερα από 200 παιδιά, ηλικίας 4 έως 12 ετών συμμετείχαν στον κύκλο των μουσικοεκπαιδευτικών δράσεων "Ημέρες Παραμυθιών", που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου τις Παρασκευές του Μαρτίου.

Μέσα από διαδραστική αφήγηση και παραμυθοσυνταγές, τα παιδιά γνώρισαν την υγιεινή διατροφή και κατανόησαν γιατί πρέπει να υιοθετούμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητά μας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων δράσεων τα παιδιά συμμετείχαν σε ομάδες δημιουργικού αυτοσχεδιασμού και ανέπτυξαν την αίσθηση του ρυθμού, της τονικότητας και της μουσικότητας. Γοητεύτηκαν με τη γνωριμία τους με τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο ωδείο, ενθουσιάστηκαν με τη μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων που αυτά παράγουν και, χρησιμοποιώντας τα, επένδυσαν με μουσικές ιδέες και τραγούδια τις δράσεις.

«Μέσα από δημιουργικές διεργασίες, με τον Πάρη στην κουζίνα, με το Σιγανό ένα σκιάχτρο με ψυχή, με ένα κόκκινο κουμπί και με την κυρία Διατροφή, ο στόχος μας για συναισθηματική, πνευματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών έγινε πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ειδικά σχεδιασμένες δράσεις πολιτισμού που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συμμετοχικών διαδικασιών με έμφαση στα παιδιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.