Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης (pics, vid)

 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, η τοπική μας Εκκλησία πανηγύρησε τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Του, στο Ηράκλειο.


Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, με την παρουσία πολλών κληρικών. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό και ευχήθηκε καταλλήλως.

Το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης και πολλοί κληρικοί.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Απαμείας κ. Παΐσιο και Κνωσού κ. Μεθόδιο, τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή εορτή και απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στους π. Ευάγγελο Παπουτσάκη και π. Χαράλαμπο Μαυρίδη, εφημερίους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο, στον αύλειο χώρο του Ναού, για τους Χριστιανούς που σφαγιάστηκαν την 25 Αυγούστου του 1898.