Μαξιμαλισμός στη διακόσμηση – Όλα όσα θέλεις να ξέρεις σχετικά

Οι ειδικοί interior design εξηγούν

Ο μαξιμαλισμός αφορά τα πολλά χρώματα, τα έντονα prints και τις πλούσιες υφές.

Τα διακοσμητικά tips που θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται πιο καθαρό

Μετά την κυριαρχία του μινιμαλισμού, ο μαξιμαλισμός φαίνεται να γίνεται η νέα μεγάλη τάση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο στυλ συνεχίζει να έχει αρνητικές συσχετίσεις – κυρίως με δωμάτια που ανήκουν στη μεγάλη σου θεία ή σε κάποιον άλλο τυχαίο μακρινό συγγενή, γεμάτο με κιτς στοιχεία και αντικείμενα που προκαλούν οπτική φλυαρία και πονοκέφαλο. Τι είναι όμως πραγματικά ο μαξιμαλισμός και πώς μπορείς να τον ενσωματώσεις στο χώρο σου;

Τι είναι ο μαξιμαλισμός;

"Ο μαξιμαλμσμός είναι η τέχνη του ‘πολύ’ – πολυεπίπεδα μοτίβα, έντονα κορεσμένα χρώματα, άφθονα αξεσουάρ και τέχνη – η πραγματική αίσθηση παιχνιδιού και τόλμης", λέει η Keren Richter, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. "Ο μαξιμαλισμός μπορεί να βρεθεί σε ένα εκλεκτικό βρετανικό σπίτι με ταπετσαρία με σχέδια, κουρτίνες και μια κάπως χαοτική ατμόσφαιρα. Θεωρώ επίσης το κίνημα του Memphis Design – με τα παιχνιδιάρικα χρώματα, τα μοτίβα και τις γεωμετρικές και σπασμωδικές σιλουέτες – ότι προέρχονται από το ίδιο πληθωρικό πνεύμα.

Πώς μπορώ να ενσωματώσω το στυλ στο χώρο μου;
Ο μαξιμαλισμός έχει να κάνει με το να ρισκάρεις – ή θα το κάνεις πραγματικά, ή καθόλου. Οι μαξιμαλιστικοί χώροι μπορούν να είναι επιτυχημένοι όταν δημιουργείται μια συνεκτική εικόνα συνδέοντας πολλά διαφορετικά μοτίβα και υφές μαζί με μια σταθερή οικογένεια χρωμάτων ή μοτίβων. Το χρώμα ή τα χρώματα της επιλογής σου μπορούν να προστεθούν στους τοίχους, στην οροφή, στα παράθυρα, ακόμη και στην ταπετσαρία σου. Για να φέρεις ισορροπία, ενσωμάτωσε στοιχεία όπως ξύλο ή μάρμαρο.

womenonly.gr