Μάθε τι προβλήματα προκαλεί η χρήση του κινητού σε κάθε σημείο του σώματός σου!

 Όλα όσα δεν γνωρίζεις.

Το κινητό μας λύνει τα χέρια και κάνει τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα και πιο εύκολη. Δες όμως τι προβλήματα υγείας μπορεί να σου προκαλέσει η κατάχρηση.

Ξηρά μάτια

Εάν κοιτάζεις την οθόνη του κινητού σου για περισσότερο από 2 ώρες, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια, όπως ξηρότητα, ή η όρασή σου να γίνει θολή.

Γέρνεις το λαιμό σου

Όταν βάζεις το κινητό σου κάτω από το σαγόνι σου για να μιλήσεις ή σκύβεις το κεφάλι σου τουλάχιστον 60 μοίρες για να διαβάσεις ένα μήνυμα, προσθέτεις 30 κιλά επιπλέον δύναμης στο λαιμό σου. Έτσι, δημιουργείς πίεση στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να την τραυματίσεις.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά τον αντίχειρα

Κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τον αντίχειρα όταν γράφεις στο κινητό σου, μπορεί να πάθεις το σύνδρομο Quervain, με οίδημα και ενόχληση στους τένοντες στη βάση του αντίχειρα.

Περπάτημα στα τυφλά

Το να περπατά κάποιος ενώ γράφει στο κινητό του έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα, αφού πολλοί έχουν κατρακυλήσει σε σκάλα, έχουν βγει αφηρημένοι σε διασταυρώσεις με αυτοκίνητα ή έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε συντριβάνι!

Ringxiety

Το στρες του να είσαι πάντα συνδεδεμένη μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι το κινητό σου δονείται ή χτυπάει όταν αυτό δεν κάνει τίποτα. Στο άκρο είναι η no mobile phobia, ο φόβος να αποχωριστείς τη συσκευή σου ή να μην έχεις μπαταρία (αυτό σίγουρα το έχεις ζήσει!).

ilovestyle.com