Μανώλης Κεφαλογιάννης: » Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα τα υπογράψει όλα χωρίς καν να τα διαβάσει».

Η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση, θυμίζει μέρες του 2015 αναφέρει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η αξιολόγηση και έχει πολύ μεγάλο κόστος για την ελληνική κοινωνία. Μας θυμίζει μέρες του 2015. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη συζήτηση για εσωτερική κατανάλωση, εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεοληπτικές προσεγγίσεις της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κινδυνεύουμε να ζήσουμε τις ημέρες του 2015», αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Τον Ιούλιο», προσθέτει «η Ελλάδα χρειάζεται 5 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπορούμε να τα βρούμε από τα ελληνικά ταμεία, από τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα ομόλογά της τον Ιούλιο, σημαίνει ότι θα έχει πιστωτικό γεγονός. Δηλαδή θα πάμε σε χρεοκοπία, σε άτακτη χρεοκοπία».

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα τα υπογράψει όλα χωρίς καν να τα διαβάσει στο τέλος», αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης και υπογραμμίζει πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι «η Ελλάδα να βγει αξιοπρεπώς και με εθνική κυριαρχία στις αγορές».

«Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μια εικόνα οικονομίας τέτοια που μπορούν να μας εμπιστευτούν. Αυτό για να το κάνουμε πρέπει να δείξουμε την εικόνα του καλού και συνετού οικογενειάρχη. Δηλαδή να ζούμε με αυτά που βγάζουμε και τα υπόλοιπα να είναι επενδύσεις», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Το θέμα δεν είναι να μειώνεις συνέχεια μισθούς και συντάξεις και να κλαίμε συνέχεια πάνω από το χυμένο γάλα. Η λύση είναι να μπορούμε να δημιουργήσουμε νέο πλούτο», συμπληρώνει ο κ. Κεφαλογιάννης.
Πηγή: daypress.gr