Κρήτη: Πώς συνέβη η τραγωδία με την φωτοβολίδα – Ετοιμαζόταν να παντρευτεί ο 33χρονος

Βαρύ πένθος στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου Κρήτης, και όχι μόνο, για τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από φωτοβολίδα.

Ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του πριν λίγα χρόνια, η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Το δράμα μου βιώνει αυτή η οικογένεια είναι αδιανόητο.

Ο άτυχος 33χρονος που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα ετοιμαζόταν να παντρευτεί σε λίγο καιρό.

Ο Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ενώ ήταν ιδιοκτήτης του φούρνου Μυρωδάτη

Σύμφωνα με το neakriti, δέχτηκε τη φωτοβολίδα στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να διαλυθεί το ήπαρ του καθώς η ανάφλεξη της φωτοβολίδας δεν σταματάει παρά μόνο όταν τελειώσει το μπαρούτι που έχει.

Η μοιραία φωτοβολίδα φέρεται ήταν κρότου λάμψης αλιευτικού και ήταν παλαιά ή να είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος βρισκόταν με άλλους δύο φίλους έχοντας ήδη ρίξει η παρέα περίπου 10 φωτοβολίδες νωρίτερα σύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ατόμων και προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνες.

Η μεταφορά στο νοσοκομείο

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εν ζωή όπου δεν εφημέρευε χειρουργός παρά μόνο αναισθησιολόγος.

Ήρθε από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και της Ιατρικής υπηρεσίας και τον χειρούργησε με τη βοήθεια γυναικολόγων που εφημερεύουν. Επίσης, ήρθε και ένας γιατρός από την Ιεράπετρα, ειδικευόμενος χειρουργικής, ο οποίος ήταν για βόλτα στον Άγιο Νικόλαο για να παραβρεθεί στο καρναβάλι και βοήθησε και εκείνος. Έγινε μετάγγιση πολλών φιαλών αίματος στον άτυχο νεαρό, δεν κατάφεραν όμως να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η κηδεία του άτυχου 33χρονου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας.

Πηγή: iEidiseis.gr