Κορονοϊός – Αττική: Ανοχύρωτα τρία μεγάλα νοσοκομεία. Δεν έχουν μεριμνήσει για κρεβάτια covid-19

Ανοχύρωτα φαίνεται πως είναι ακόμη τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής που σε λίγες εβδομάδες θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών covid-19.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, παρά τις οδηγίες που είχε δώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγες εβδομάδες να ετοιμασθούν εκτός από κλίνες εντατικής για τον κορονοϊό, αλλά και απλές κλίνες covid-19, οι Διοικήσεις δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις διαδικασίες.

Να υπενθυμιστεί ότι τον Αύγουστο είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας, όπου ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει να ετοιμασθούν σε όλα τα νοσοκομεία απλές κλίνες covid-19 ώστε να μπορέσουν να νοσηλευθούν ασθενείς με πιο ήπια νόσο του κορονοϊού.

Τα τρία Νοσοκομεία

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, τα τρία Νοσοκομεία της Αττικής προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και έχει δοθεί εντολή στους Διοικητές να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες με κάθε τρόπο. Στα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν έχουν ετοιμασθεί ακόμη οι απαραίτητες κλίνες, τη στιγμή μάλιστα που καθημερινά στην Αττική αυξάνονται τα περιστατικά του κορονοϊού και εκτιμάται ότι τις επόμενες εβδομάδες με τη συννοσηρότητα της γρίπης θα υπάρξει έκρηξη περιστατικών.

Γι αυτό άλλωστε και πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν οι σχετικές εντολές προς τους Διοικητές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός

 

 

madata.gr