Κορονοϊός: Απαραίτητη η 4η δόση σε ηλικιωμένους και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα

Tην όμικρον 2 και να θέλουμε να την ξεχάσουμε δε θα μας ξεχάσει αυτή, υπάρχει μία μεγάλη διαπορά στην κοινωνία και δεν πιέζει μέχρι στιγμής, λόγω της ηπιότητας της νόσου, το σύστημα υγείας. Η αύξηση των θανάτων είναι απότοκο των τελευταίων 2 μηνών. Έχουν αλλάξει πι ηλικίες νοσηλείας. Πλέον νοσηλεύονται άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν 2 κατηγορίες ασθενών. Είναι οι άνθρωποι από Covid και αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας και βρίσκονται με Covid. Αυτό δεν είναι μία απλή νοσηλεία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Στυλιανός Λουκίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.
Ο κ. Λουκίδης αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων,

Σε διεθνή περιοδικά υάρχουν έρευνές για την 4η δόση, σύμφωνα με τα οποία,  η προστασία απέναντι στη μόλυνση φαίνεται να είναι μικρής διάρκειας και δεύτερον εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία από τη νόσο. Σχετίζεται άμεσα από την ηλικία των ανθρώπων που νοσούν. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία μέσω της 4ης δόσης αλλά και μέσω της δικής μας ατομικής ευθύνης, να συνεχίσουμε την στρατηγική των αντιικων χαπιών και τρίτον να εφαρμόζουμε αυστηρά τα υγειονονομικά πρωτόκολλα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Το φθινόπωρο θα δούμε με βάση τις μελέτες που τρέχουν, εάν θα πρέπει να κάνει ο κόσμος το ετήσιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σε αυτή τη φάση οφείλουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Λουκίδης.

madata.gr