Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα στο Ρέθυμνο

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του Ιδρύματος λόγω της συνεχούς μείωσης του προϋπολογισμού, να πραγματοποιηθεί κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στο Ρέθυμνο, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα Συγκλήτου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου.

Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Λ. Ζώρας ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά παρουσία των Αναπληρωτών Πρύτανη κ. κ. Γεώργιου Τσιρώνη και Κωνσταντίνου Σπανουδάκη.

Το φλουρί από την κοπή της πίτας κέρδισε ο κος Αλέξης Καλοκαιρινός, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και πρώην Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο, από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το δώρο, ένα εισιτήριο για τον Πειραιά με επιστροφή από την ΑΝΕΚ, κατόπιν κλήρωσης το έλαβε η κα Ευαγγελία Γοργοράπτη, υπάλληλος της Γραμματείας της Πρυτανείας

Μετά την κοπή της πίτας όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη βασιλόπιτα και το μπουφέ που προσφέρθηκε από την εταιρεία Γευσήνους και αντάλλαξαν ευχές για ένα έτος καλύτερο, από το προηγούμενο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και για την οργάνωση της εκδήλωσης ευχαριστεί την κ. Μαρία Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και για τη φωτογράφηση τον κ. Χρήστο Τρανταλλίδη, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος.

Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης: το Ζαχαροπλαστείο MONA LIZA και τον κο Νίκο Σκαρτσιλάκη για τη χορηγία της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης για την χορηγία ενός βιβλίου που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας, την ΑΝΕΚ για τη χορηγία ενός εισιτηρίου με επιστροφή, την Εταιρεία Γευσήνους για το μπουφέ, το Ψηφιακό Κέντρο Εκπαιδευτικών Μέσων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την εκτύπωση της πρόσκλησης.

Πηγή: kritipress.gr