Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

20 κοχύλια ζυμαρικών jumbo (περίπου μισό κουτί)
650 γρ. σάλτσα ντομάτας
420 γρ. τυρί ρικότα
2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
Πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Γεμίστε το κάθε κοχύλι με τη γέμιση των τυριών και τοποθετήστε στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 10- 12 λεπτά. Δυναμώστε τη θερμοκρασία και ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το τυρί, για 2- 5 λεπτά ακόμη.
Βήμα 5
Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.

newsbeast.gr