Κλειστές τράπεζες και λιανεμπόριο σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και σε Βοιωτία και Εύβοια για σήμερα, Τετάρτη, λόγω της αργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα.
Σε Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Βοιωτία και Εύβοια
Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων που θα λειτουργούν από τις 10πμ έως τις 6μμ.

Ανοιχτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου έχει ως εξής:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους».

Σημειώνεται ότι σε Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία και δε θα γίνει τηλεκπαίδευση, ενώ σε Αττική και Εύβοια αναβάλλονται όλα τα ραντεβού για εμβολιασμό.

madata.gr