«Κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια στο κέντρο του Ηρακλείου»

Στους κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια των πολιτών του Ηρακλείου από την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση τμημάτων της τοιχοποιίας του Σταδίου Ελευθερίας, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια των πολιτών του Ηρακλείου αποτελεί το Στάδιο Ελευθερίας που βρίσκεται επί της οδού Πυράνθου.

         Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και του τοπικού Τύπου, η εικόνα που εμφανίζουν οι κολόνες του στεγάστρου της κεντρικής εισόδου του σταδίου είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική καθώς πέραν του γεγονότος πως πρόκειται για παλαιά κατασκευή, οι κολόνες παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές και εμφανείς ρωγμές, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πολίτες να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων της τοιχοποιίας επάνω τους είναι πολύ πιθανός.

         Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τόσο την ασφάλεια αθλητών, προπονητών, επισκεπτών και εργαζομένων του σταδίου, όσο και κατοίκων και διερχομένων της περιοχής, καθώς οι ετοιμόρροπες κολόνες στο ύψος της κεντρικής εισόδου του σταδίου, στηρίζουν και το δρόμο της Πυράνθου.

         Μέχρι σήμερα, όμως, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες, όπως επισημαίνουν και κάτοικοι της περιοχής που αναμένουν εναγωνίως την εκκίνηση των έργων αποκατάστασης. Επιπρόσθετα παρά τις προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τους έργου κάτι που επιτείνει την αγωνία και το αίσθημα ανασφάλειας των περιοίκων».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Που οφείλονται οι στην εκκίνηση και υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης;

2.         Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης;»
Πηγή: kritipress.gr