Καθαριότητα χωρίς κόπο

Η δουλειά, τα παιδιά (αν έχεις) και όλες οι άλλες καθημερινές υποχρεώσεις καταναλώνουν ήδη αρκετό από το χρόνο σου. Ιδανικά θα ήθελες η καθαριότητα του χώρου σου να απαιτούσε τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, χωρίς όμως να θυσιάζεις την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Είναι! Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς το σπίτι καθαρό χωρίς κόπο.

Υπνοδωμάτιο!
Ξαπλώνεις κάθε φορά στο κρεβάτι σου καθαρή και με τις πιζάμες σου. Δεν χρειάζεται λοιπόν καθημερινά να τινάζεις και να αλλάζεις σεντόνια, εκτός αν έχουν λερωθεί ή έχεις να τα αλλάξεις μέρες.
Με το που σηκωθείς το πρωί για να πας στη δουλειά, για να διατηρήσεις τον χώρο σου καθαρό και περιποιημένο αρκεί να ανοίξεις τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας και να στρώσεις τα σκεπάσματα. Έτσι όταν θα γυρίσεις από τη δουλειά, δεν θα χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο στην κρεβατοκάμαρα για να την τακτοποιήσεις!

Ηλεκτρική σκούπα δεν χρειάζεται να βάζεις καθημερινά. Αρκεί κάθε 3 μέρες να σφουγγαρίζεις και να σκουπίζεις για να διατηρείται το πάτωμα καθαρό. Αν έχεις μοκέτα ή χαλιά καθάρισέ τα μία φορά το χρόνο με ατμό ώστε να εξουδετερώσεις όλα τα μικρόβια.
Τα έπιπλα που έχεις στο δωμάτιο μπορείς να τα καθαρίζεις με ένα πανάκι ή ένα ειδικό σπρέι για έπιπλα ή με υγρά μαντηλάκια καθαρισμού μία φορά την εβδομάδα!

Κουζίνα!
Σίγουρα η κουζίνα έχει τα περισσότερα μικρόβια λόγω των φαγητών. Αρχικά πάντα μετά από ένα γεύμα, πλύνε εκείνη την στιγμή τα πιάτα για 2 σημαντικούς λόγους: πρώτον για να μην μαζεύονται στοίβες από πιάτα και κάνεις περισσότερη ώρα να τα καθαρίσεις και δεύτερον -και πιο σημαντικός λόγος- για να μην μαζεύονται μικρόβια!
Μετά από το μαγείρεμα, καθάρισε εκείνη την ώρα τον πάγκο με νερό και λεμόνι για να φύγουν τα μικρόβια και να μην έχεις να κάνεις και αυτό μετά την απόλαυση του φαγητού που ετοίμασες.
Tip: Αν έχεις τηγανίσει ή αν έχεις μαγειρέψει ψάρια ή κρεμμύδια για να φύγουν γρήγορα οι άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σου, κόψε δύο λεμόνια στη μέση και βράσε τα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό. ‘Έτσι θα εξουδετερωθεί κάθε δυσάρεστη μυρωδιά!

Επίσης κάθε 3 μέρες καθάριζε με ένα σπρέι και πανάκι το χερούλι του ψυγείου και των ντουλαπιών ώστε να μην μαζεύονται μικρόβια.

Μπάνιο!
Καταρχάς μην μπαίνεις σχεδόν ποτέ στο μπάνιο με τα παπούτσια γιατί μεταφέρεις όλα τα μικρόβια που έχεις πατήσει.

– Μία φορά την εβδομάδα σφουγγάριζε το μπάνιο και πλένε το ποτηράκι με τις οδοντόβουρτσες!

– Κάθε 6 μήνες να πλένεις οπωσδήποτε την κουρτίνα του μπάνιου.

– Κάθε 2 εβδομάδες να πλένεις το δάπεδο πίσω από την κολώνα του νιπτήρα και της λεκάνης.

– Βάλε μέσα στο μπάνιο ένα αρωματικό που σου αρέσει πολύ.

– Αν μυρίζει άσχημα το μπάνιο άναψε ένα αρωματικό κεράκι ή σβήσε σπίρτα μέσα που εξουδετερώνουν κάθε μυρωδιά!