Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα: Που να πετάξετε χαρταετό στην Αθήνα

Μιας και ο καιρός θα είναι με το μέρος μας, η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί με όλες τις τιμές και ο χαρταετός θα ανέβει για μια ακόμα φορά ψηλά στον ουρανό. Όσοι μάλιστα μείνετε στην Αθήνα, έχετε πάρα πολλές επιλογές για να περάσετε όμορφα τη συγκεκριμένη μέρα.

Λόφος του Φιλοπάππου

Είναι το παραδοσιακό ραντεβού που δίνει ο Δήμος Αθηναίων με όλους κάθε Καθαρά Δευτέρα. Γονείς με τα παιδιά τους αναμένεται να πάνε και φέτος για να πετάξουν αετό απέναντι από την Ακρόπολη, να φάνε τα παραδοσιακά σακαροστιανά και να ρίξουν κι έναν χορό.

Φέτος, η δημοτική αρχή της πόλης έχει προγραμματίσει μουσικές εκδηλώσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και κατόπιν με το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κλασικός προορισμός και αυτός για όσους μένουν στα δυτικά προάστια. Στην τεράστια έκταση του πάρκου θα βρείτε σίγουρα κάποιο σημείο να στρώσετε για το δικό σας πικ νικ, ενώ θα μπορέσετε να πετάξετε άφοβα τον χαρταετό σας χωρίς να φοβάστε ότι θα μπλεχτεί στα καλώδια της ΔΕΗ.

Πάρκο Στρατού, Γουδή

Αρκετοί είναι οι Αθηναίοι που προτιμούν να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή.

Τα 49 στρεμμάτων είναι ιδανικό για παιχνίδι, τρέξιμο, διασκέδαση και φυσικά πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού.

Άλσος «Μπαρουτάδικο», Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω καλεί τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών στο περίφημο «Μπαρουτάδικο», όπου για φέτος έχει οργανώσει μουσικές εκδηλώσεις με ρεμπέτικα, λαϊκά και σμυρναίικα τραγούδια.

Το γλέντι αναμένεται τρικούβερτο και με τη βοήθεια του… καιρού αναμένεται να περάσουν μια όμορφη μέρα όσοι επιλέξουν να πάνε εκεί.

Προφήτης Ηλίας, Ηλιούπολη

Στις παρυφές του Υμηττού στην Ηλιούπολη ο δήμος για μια ακόμα χρονιά καλεί τον κόσμο να γιορτάσει τα Κούλουμα. Παραδοσιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν ετοιμάσει μια υπέροχη μέρα με παραδοσιακή μουσική, γλέντι και χορό, ενώ θα μοιραστεί και η παραδοσιακή φασολάδα.

Θέατρο Νταμάρι, Βριλήσσια

Όσοι επιλέξουν το θέατρο «Νταμάρι» στα Βριλήσσια τους περιμένει πλούσιο μπουφές με νηστίσιμα, κρασί και ζωντανή μουσική για ένα γλέντι παραδοσιακό που θα τους κάνει να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σούνιο

Τέλος, στο Σούνιο, αν και λίγο μακριά, θα πετάξετε τον χαρταετό σας με την καλύτερη θέα στη θάλασσα και μετά μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά ταβερνάκια για σαρακοστιανούς μεζέδες.

 

Star.gr