Καταστήματα: Παρά τις προσφορές και την αυξημένη κίνηση, υποτονικές οι αγορές

 

Αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση από το πρωί της Δευτέρας στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Αττικής, με τους καταναλωτές ωστόσο να πραγματοποιούν περιορισμένες αγορές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πως αρκετοί καταναλωτές επισκέφθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, τα εμπορικά καταστήματα ωστόσο η αγοραστική κίνηση είναι προς το παρόν χαμηλή. Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας, όλα εξελίσσονται ομαλά, χωρίς προβλήματα.

«Αν συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες αυτή η εικόνα στην αγορά φοβόμαστε ότι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μας  ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο με περίπου 1 στις 3 επιχειρήσεις να μην βγάζουν το καλοκαίρι» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης στο insider.gr.

Καθίσταται έτσι, σημειώνει ο ίδιος, επιτακτική η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων στήριξης της αγοράς, όπως έχει έχει ζητήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσων ιδιοκτητών  συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο και για τα αντίστοιχα ακίνητα.

Nα σημειωθεί πως τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν σήμερα έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σε προφορές που φτάνουν ακόμη και το 50% προκειμένου να πουληθεί το εμπόρευμα που έχει μείνει στα ράφια τους προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως οι έμποροι της Αθήνας έχουν ήδη ζητήσει τη μετάθεση των θερινών εκπτώσεων για την 1η Αυγούστου, από τις 15 Ιουλίου που ξεκινούν κανονικά , εφόσον εδώ και σχεδόν δύο μήνες παραμένουν αδιάθετα τα αποθέματα στα καταστήματα τους τα οποία παρέμειναν κλειστά.

 

 

madata.gr