Καρέ – καρέ πώς έγινε το φονικό

  Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο άνδρας από την Αλβανία, ο οποίος μόλις τον τελευταίο μήνα είχε πιάσει δουλειά στα πρόβατα του 63χρονου Μ.Τζίτζικα και ήταν εκείνος που είδε μπροστά στα μάτια του να εξελίσσεται η φονική ενέδρα και η εκτέλεση του άτυχου 63χρονου.

Ο άνδρας έδειξε από την πρώτη στιγμή τον 24χρονο ως δράστη, περιγράφοντας καρέ καρέ όσα εκτυλίχθηκαν, ενώ ο ίδιος μαζί με το θύμα είχαν πάει κοντά στο Μοναστήρι της Τρυπητής αναζητώντας κάποια πρόβατα. 

Περιέγραψε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος και ο 63χρονος κτηνοτρόφος κλείστηκε από δύο οχήματα, μπρος και πίσω. Ο Αλβανός υποστηρίζει ότι η παρουσία του 63χρονου ενόχλησε τον νεαρό που άρχισε να βρίζει. «Τότε ο Μανώλης μού είπε: πάρε το αμάξι να φύγουμε γιατί θα μπλέξουμε»

Από το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε ο 24χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τον Αλβανό, αφού έσπασε με μαγκούρα το τζάμι, πυροβόλησε με πιστόλι τον 63χρονο. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το σώμα του θύματος και τραυμάτισε τον Αλβανό. «Τότε ο Μανώλης έκλεισε το παράθυρο του για να προστατευθεί και ο 24χρονος χτύπησε με την μαγκούρα το τζάμι και το έσπασε. «Μανώλη γιατί ήρθες εκεί;» φέρεται να είπε βρίζοντας στον 63χρονο κτηνοτρόφο ο νεαρός.

Ο τελευταίος για να τον ηρεμήσει του είπε: «Καλά-καλά δεν θα ξαναέρθω». Ξαφνικά ο επιτιθέμενος τράβηξε το όπλο από τη μέση του και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές. Νομίζω ότι την πρώτη βολή την έπαιξε στο κεφάλι του και τις άλλες στο σώμα. Εγώ ήμουν σε κατάσταση πανικού, άνοιξα την πόρτα και έπεσα κάτω. Ένιωσα ένα πόνο στην πλάτη».

"Τον είδα να οπλίζει κι ενστικτωδώς πυροβόλησα"

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική του απολογία ο 24χρονος δηλώνει συντετριμμένος και σε κατάσταση σοκ. Ισχυρίζεται ωστόσο ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα, όπως λέει, έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του». Ο 25χρονος αδερφός του, ο οποίος διώκεται για απλή συνέργεια, ισχυρίζεται ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει. «Δεν έχω καμία εμπλοκή. Λυπάμαι που χάθηκε ένας άνθρωπος»

.cretalive

Πηγή: kritipress.gr