Ηράκλειο: Το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ και του ΣΔΟΕ έβγαλε… λαβράκι (φωτο)

 Ντου του ΣΔΟΕ στην Κρήτη έγινε τις τελευταίες ώρες σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες ηλικίας 49 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πώληση οινοπνευματωδών ποτών, πλαστογραφία και απάτη.

apomimitika.jpg

 

Συγκεκριμένα κλιμάκιο των παραπάνω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου και Δήμου Ηρακλείου τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δύο Ελληνίδες, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν (2.500) αντίγραφα προϊόντων απομίμησης ( αρώματα και γυαλιά ) διαφόρων εταιρειών, 96 ετικέτες σημάτων διαφόρων επωνύμων εταιρειών οπτικών (γυαλιών ηλίου), σχεδόν 7.500 φιάλες οινοπνευματώδους ποτού και 700 λίτρα οινοπνευματώδες ποτό. 

apomimitika3.jpg

 

apomimitika4.jpg

 

Κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ekriti

Πηγή: kritipress.gr