Ηράκλειο: Έκθεση Ζωγραφικής του Μιχάλη Τσαπάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Την αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Τσαπάκη θα φιλοξενήσει η Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.
Πηγή και έμπνευση της ζωγραφικής του σύμφωνα με τον ίδιο είναι η Βυζαντινή τέχνη. Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες. Η μια αφορά τα βυζαντινά έργα και η δεύτερη κοσμικά έργα με θέματα από την κρητική ηθογραφία, μελέτες πάνω σε έργα μεγάλων καλλιτεχνών, τοπία, νεκρές φύσεις και μερικοί πίνακές με ιστορικό περιεχόμενο.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης στην προσπάθεια «ανάγνωσης» της ζωγραφικής του Μιχάλη Τσαπάκη αναφέρει «ο Μιχάλης Τσαπάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στα εικαστικά πράγματα της Κρήτης. Η ενασχόληση του Μιχάλη Τσαπάκη με τη ζωγραφική είναι ένα «δρομολόγιο» χωρίς τέλος, αλλά με συχνές στάσεις και επίμονες επιστροφές. Δεν φαίνεται να μένει πουθενά, μπορεί να προσλαμβάνει τον ακαδημαϊσμό του Μονάχου στο ελληνικό αρχέτυπο του, μπορεί όμως να «ταξιδεύει» στη σφαίρα της «ελληνικότητας» έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο βυζαντινό κόσμο»
Για τις πολύτιμές συμβουλές του, ο καλλιτέχνης ευχαριστεί θερμά τον εικαστικό Νίκο Βισκαδουράκη.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Πινακοθήκη
————————————-
Αναδρομική Έκθεση Μ. Τσαπάκης
Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου || Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης
Διάρκεια: 27 Σεπτεμβρίου με 25 Οκτωβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00 , Σάββατο 09:00 – 14:00, Κυριακές και αργίες κλειστά
Είσοδος Ελεύθερη

Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου
Πλατεία Λιονταριών, Ηράκλειο, Τ.: 2813909228, E-mail: artgallery@heraklion.gr
Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου στο διαδίκτυο:

Αρχική

https://www.facebook.com/HeraklionArtGallery.gr
https://www.instagram.com/heraklion_art_gallery