Οικονομία, ακρίβεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά θα καθορίσουν τον χρόνο των εκλογών

Οικονομία, ακρίβεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τον χρόνο των εκλογών.

«Πρόωρες κάλπες τον Οκτώβριο» γράφει στο πρωτοσέλιδό του το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» με τον πρωθυπουργό, όπως όλα δείχνουν, να παίρνει τις αποφάσεις του στο τέλος του καλοκαιριού.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αποδείξαμε, γιατί από την πρώτη στιγμή κρίσεις διαχειριζόμαστε, ότι οι κρίσεις είναι για μας η πρόκληση αλλά και η υποχρέωση με τις πολίτικες να μετριάζουμε το αποτύπωμά της στη ζωή των ανθρώπων».

Όπως παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ στο megatv ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για φθινοπωρινή απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στα αδιέξοδα της ίδιας της πολιτικής του στην οικονομία και της ακρίβειας σε προϊόντα, καύσιμα και ενέργεια.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται το χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνει και φοβάται γιατί με την πολιτική της έχει καταφέρει η Ελλάδα να έχει αρνητικό ρεκόρ στις αυξήσεις στο ρεύμα, αρνητικό ρεκόρ στον πληθωρισμό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» δηλώνει έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και πετά το μπαλάκι στα δυο μεγαλύτερα κόμματα για τις μετεκλογικές συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής με βάση τους συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφώσει οι πολίτες, θα κριθούν οι προθέσεις όλων. Αν σκέφτονται και πολιτεύονται με όρους ειλικρινούς συναίνεσης και συνεργασίας ή με όρους προσωπικής πολιτικής διάσωσης».

Η κυβέρνηση σε λιγότερο από έναν μήνα εισέρχεται στον τέταρτο εκλογικό χρόνο της θητείας της, με τον πρωθυπουργό να έχει ήδη μιλήσει για την ανάγκη αποφυγής ενός τοξικού προεκλογικού κλίματος.

madata.gr