Ηardballing ή πώς να γίνεις το αφεντικό της προσωπικής σου ζωής: Η νέα τάση του dating γεννήθηκε στην πανδημία

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το φλερτ σε καιρό πανδημίας είναι δύσκολη υπόθεση. Ξεχάσαμε όσα ξέραμε, ισχύουν νέοι κανόνες, όλα γίνονται μέσω social media και συχνά χάνουμε τον έλεγχο της δικής μας ζωής

Μία νέα τάση στο dating έρχεται εδώ για να επαναφέρει την τάξη. Όχι για να έχουμε το «πάνω χέρι» – δεν υπάρχουν «πάνω χέρια» σε ειλικρινείς σχέσεις. Αλλά για να μπορέσουμε να νιώσουμε δυνατοί ξανά.

Με όνομα hardballing, μας μετατρέπει σε CEOs της ερωτικής μας ζωής, μας βοηθά να μην επενδύουμε ανθρώπους που δεν μας ικανοποιούν, δε θα καλύψουν τις ανάγκες μας και μαζί τους απλώς θα χάσουμε χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, Logan Ury, περιγράφει τον όρο ως «την αίσθηση πως κάποιος είναι ξεκάθαρος για αυτό που θέλει από μία σχέση, είτε πρόκειται για κάτι σοβαρό, είτε για κάτι εφήμερο».

Με λίγα λόγια, επειδή ακριβώς κουραστήκαμε με τα παιχνίδια και τα lockdowns έφεραν τα πάνω – κάτω, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Πώς θα το εφαρμόσουμε;

Τα λόγια είναι πολύ ωραία – στην πράξη είναι το θέμα. Το πρώτο βήμα είναι να καταλήξουμε στο τι ζητάμε από τους συντρόφους μας. Να δούμε αν θέλουμε μόνο επιβεβαίωση, κάτι για να περάσει όμορφα η ώρα μας ή είμαστε έτοιμοι να βάλουμε κάποιο άλλο άτομο στην καθημερινότητά μας. Κι όταν καταλήξουμε, να το εξηγήσουμε με ειλικρίνεια στους άλλους – από την αρχή, όχι μετά τα δέκα πρώτα ραντεβού.

Καλό είναι να γνωριζόμαστε με αρκετούς ανθρώπους, να μιλάμε ανοιχτά και να συνεχίζουμε στην «επόμενη φάση» όχι με όσους ικανοποίησαν τον εγωισμό μας και μας έδωσαν προσοχή, αλλά με εκείνον ή εκείνους που μας προσφέρουν αυτό που αναζητάμε.

Υπάρχουν δύο σοβαροί κίνδυνοι εδώ: Πρώτα απ’ όλα, είναι πιθανό να εθιστούμε στην αυτοπεποίθηση που μας δίνει το να απορρίπτουμε άλλους. Ίσως, δηλαδή, να βγαίνουμε απλώς για να μας πουν οι άλλοι αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, να μας κάνουν κοπλιμέντα και στο τέλος της βραδιάς να τους μπλοκάρουμε από τα social media. Από την άλλη, ίσως δεθούμε με τους λάθος ανθρώπους. Αν αυτό γίνει, θα υποφέρουμε και θα γνωρίζουμε πως η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σ’ εμάς.

Αν λοιπόν αποφασίσουμε να γίνουμε hardballers, ας το κάνουμε με προσοχή.

jenny.gr