Οι Σπαρτιάτες κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από το A1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται πως κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στην ευρω-κάλπη έχουν καταθέσει υπομνήματα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα δύο κόμματα στηρίζουν τα υπομνήματά τους στη δημόσια ομολογία του Βασίλη Στίγκα για καθοδηγούμενους βουλευτές των Σπαρτιατών από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε». Παράλληλα, αναφέρονται στην έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία κατέληξε πρόσφατα σε πρόταση άσκησης ποινικών διώξεων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά 11 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η απόφαση από τον Άρειο Πάγο έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία για την τελική απόφαση που αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα από το εκλογοδικείο για τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος στο εθνικό Kοινοβούλιο, αλλά και για το τι θα συμβεί με τις έδρες αν τελικά οι Σπαρτιάτες αποβληθούν από τη Βουλή.

Πηγή: topontiki.gr