«Οι πολιτικές θέσεις του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Άρθρο του Νότη Μαριά Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – O ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ»,  Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στις 5 Απριλίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο έγινε η παρουσίαση του νέου Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σε συνέντευξη τύπου που έδωσα στα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ ενώ στις 7 Απριλίου 2017 έγινε η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του νέου Κόμματος στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Όπως επισήμανα «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Και η ΕΕ σε «Ευρώπη των Δανειστών». Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός νέου Πολιτικού Φορέα που θα ξεδιπλώσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την ίδρυση του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Παρουσιάζοντας τις πολιτικές θέσεις του νέου Κόμματος επισήμανα ότι αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

1. Ακύρωση των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης /ΔΝΤ/EFSF/ESM, των Μνημονίων και όλων των νόμων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή των Μνημονίων και των δανεικών συμβάσεων.

2. Λογιστικός Έλεγχος στη βάση του Κανονισμού 472/2013 της ΕΕ, μονομερής διαγραφή και ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους.

3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου και των άλλων Ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας

4. Προστασία των απαράγραπτων Εθνικών μας Δικαίων, κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ΑΟΖ με αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και τιτλοποίηση των μελλοντικών τους εσόδων.

5. Κύπρος Ενιαία και Ανεξάρτητη. Άμεση και ολοσχερής αποχώρηση των  τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

6. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της άμεσης δημοκρατίας.

7. Δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με δημιουργία σε πρώτη φάση 300.000 θέσεων εργασίας και ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ίδρυση ειδικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

8. Άμεση έξοδος από τη Σένγκεν και ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποσυμφόρηση  των νησιών του Αιγαίου και άμεση επαναπροώθηση όλων των παράνομων μεταναστών.

9. Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ίδρυση Δημοσίου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες, αποζημίωση Ελλήνων μικροομολογιούχων του δημοσίου και προνομιακή συμμετοχή τους στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, διασφάλιση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων, άμεσες ρυθμίσεις ιδιωτικού χρέους.

10.   Ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας, των πολυτέκνων και τριτέκνων.

Επιπλέον καλούμε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τις απόψεις μας, που δεν θέλουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, να συστρατευθούν μαζί μας για να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια στην τρόικα και στην ξένη εξάρτηση. Γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.»
Πηγή: kritipress.gr