Η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση «Caravan Salon 2023»

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο 25τ.μ. στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Caravan Salon 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προβάλλοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει ο προορισμός, τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν που διαθέτει και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δραστηριότητες στην ύπαιθρο, για τα οργανωμένα κάμπινγκ που λειτουργούν τόσο εποχιακά όσο και όλο το χρόνο, αλλά για τη δυνατότητα για glamping στο νησί, ενώ γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά κεράσματα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δυο παρουσιάσεις προς το κοινό από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης, για την προώθηση της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού 4 εποχών, ενώ παράλληλα με την έκθεση η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε εκδήλωση στο ελληνικό εστιατόριο Estia.
Στην εκδήλωση ο κ. Κώτσογλου τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες από μεγάλα γραφεία της Γερμανίας όπως το Schauinsland-reisen κ.α., και δημοσιογράφους – διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencer) στον τομέα των δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, του κάμπινγκ κ.α. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Φρίντα Γεωργίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:
«Ξεκινήσαμε την τουριστική μας προβολή για το 2024, με την αγορά που μας τροφοδοτεί με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, την Γερμανική, που δείχνει ότι το 2024 θα ξεπεράσει τις 1.300.000 αφίξεις την Κρήτη, αλλά και το Ντίσελντορφ την πόλη που μαζί με το Μόναχο, είναι οι περιοχές που η Κρήτη αποτελεί την κορυφαία επιλογή τους. Είναι μόνο η αρχή, όμως αισιοδοξούμε ότι το 2024 θα έχουμε ακόμα μια κορυφαία τουριστική σαιζόν».