Η έξοδος από τα μνημόνια είναι σαν το t-shirt του Τσακαλώτου

 Τι σχέση μπορεί να έχει η έξοδος από τα μνημόνια, για την οποία σήμερα και για πολύ καιρό ακόμη θα ακούσουμε πανηγυρικά λόγια από την κυβέρνηση, με το περίφημο t-shirt του Ευκλείδη Τσακαλώτου που απεικονίζεται ο ίδιος με την Σκάρλετ Γιόχανσον; Μα, το ότι και τα δύο αφορούν την εικονική πραγματικότητα.

 

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς*

Οπως ο κ. Τσακαλώτος ακόμη (σ.σ. του το ευχόμαστε) δεν έχει καταφέρει να πιει το κοκτέιλ με την διάσημη ηθοποιό έτσι και καμία έξοδος δεν υπάρχει για την Ελλάδα από τα μνημόνια και αυτό το παραδέχονται όλοι. Ακόμη και αυτοί που πανηγυρίζουν αν προσπεράσατε τα λόγια του θριάμβου και προσέξετε τις δηλώσεις τους θα καταλάβετε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές δεσμεύσεις, ότι η επιτήρηση θα είναι αυστηρή και πολυετής και ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού σήμερα δεν έχουν τελειώσει ως δια μαγείας.

Και εδώ που τα λέμε, αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε Ελληνα δεν είναι η χώρα να είναι ή να μην είναι μέσα σε ένα μνημόνιο αλλά να δει τις καλύτερες ημέρες και φως στο τούνελ. Να μπορεί με τον μέσο μισθό του να βγάζει τα έξοδά του και όχι μέσα σε λίγες ημέρες από την στιγμή που τον εισπράττει να τον έχει χάσει πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του και αγοράζοντας τα βασικά αγαθά για να ζήσει.

Να μπορεί ο νέος άνθρωπος να βγάλει από το μυαλό του την ιδέα της μετανάστευσης και να παραμείνει στην χώρα του βλέποντας ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να δημιουργήσει.

Να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν κανονική δουλειά και να μην ακούν τους ψεύτικους αριθμούς περί μείωσης της ανεργίας που κρύβουν τους πραγματικούς που φανερώνουν ότι αυτή την στιγμή θριαμβεύουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και ο εργαζόμενος δουλεύει πολύ περισσότερο και αμείβεται πολύ λιγότερο.

Να μπορέσουν οι πολίτες να εξυπηρετούνται από το κράτος χωρίς να αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν και όταν χρειαστούν τους κρατικούς φορείς σε μία καταστροφή (σ.σ. σαν την πυρκαγιά στο Μάτι ή τις πλημμύρες στην Μάνδρα) να ξέρουν ότι θα τους έχουν δίπλα τους και θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το κακό.

Θα μπορούσαμε για ώρες να μιλήσουμε για το τι σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια αλλά δεν έχει ουσία. Ολοι γνωρίζουμε τι είναι και οι περισσότεροι ξέρουν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την έξοδο και στην σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται η παρούσα κυβέρνηση.

Με απλά λόγια ο κ. Τσακαλώτος είναι πολύ πιο εύκολο να βγει για ποτό με την Σκάρλετ Γιόχανσον παρά να μπορέσει αυτός και οι σύντροφοί του να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση!

*Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης στο EleftherosTypos.gr

Πηγή: kritipress.gr