Η έκθεση «Face Forward …into my home» στο Ηράκλειο

 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»
Στην Κρήτη παρουσιάζεται το διαδραστικό πρόγραμμα  «Face Forward…into my home», μια παραγωγής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα το χειμώνα 2017-2018, το Face Forward…into my homeφιλοξενείται στη Στοά Μακάσι στο Ηράκλειο, από σήμερα 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», και διευρύνεται με τη συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στο νησί.

Το Face Forward …into my home εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους.

Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για τη Στέγαση και την Ένταξη).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί απόψε στις 19.30 στη Στοά Μακάσι
Πηγή: kritipress.gr