Γυναικτονία: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανοίγει το διάλογο για την ενδοοικογενειακή βία

Καμπάνια διαβούλευσης ξεκινά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το θέμα της γυναικοκτονίας, μετά και από την έξαρση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Επισημαίνει, όμως, πως παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητά τους, «αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία».

Καμπάνια διαλόγου και στήριξης
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

«Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές – αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.  

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά σήμερα και, σε επόμενο στάδιο, συγκροτημένα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κ.λπ».

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί «ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης, που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και τις απαραίτητες δομές για την στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την στήριξη με εργασία κ.λπ.», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.