Γυναικοκτονίες: Ο άνθρωπος που σηκώνει χέρι είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος

Είκοσι δολοφονίες γυναικών έγιναν την τελευταία διετία στη χώρα, όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της να χωρίσουν.
Γυναίκες καταπιεσμένες, φοβισμένες, αγανακτισμένες. Ανήμπορες να αντιδράσουν στις κακοποιητικές συμπεριφορές των συζύγων ή συντρόφων τους.

Κάποιες δεν βρίσκουν καν τη δύναμη να χωρίσουν, ενώ άλλες που τολμούν να το κάνουν, ρισκάρουν τη ζωή τους. 

20 δολοφονίες γυναικών έχουν γίνει μόνο την τελευταία διετία, γιατί τα θύματα προχώρησαν στη «μοιραία κίνηση», να ζητήσουν διαζύγιο ή χωρισμό από συζύγους ή συντρόφους.

Ένα «μοτίβο θανάτου» που μοιάζει ασταμάτητο, με μία γυναικοκτονία να καταγράφεται πλέον κάθε 17 μέρες.

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA,σχετικά με την τραγική υπόθεση γυναικοκτονίας στο Περιστέρι, ο 20χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονίας της 17χρονης συντρόφου του αναμένεται από ώρα σε ώρα να προβεί στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του και να ομολογήσει την πράξη του.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ερωτώμενος γιατί δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ο 20χρονος, απάντησε πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς το πτώμα της 17χρονης ανακαλύφθηκε καθυστερημένα.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της 17χρονης προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη και ανέφερε πως η κόρη του και ένας από τους γιους του είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση όσο έμεναν στο χωριό τους στη Βέροια.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 11 ετών είχε κακοποιηθεί από τρεις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν. Αυτός ήταν και ο λόγος για να φύγουν από την Ημαθία και να έρθουν στην Αθήνα.

«Τον έχω γνωρίσει για δυο λεπτά. Ίσα ίσα που μου τον σύστησε και έφυγαν που ήρθα εγώ Αθηνά στον Ωρωπό για δουλειά. Δεν τον γνώριζα. Της είπα μακριά από όλους αυτούς».

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στην τοποθέτησή του επί του θέματος εξήγησε πως τα παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα τέτοιων φρικτών περιστατικών εμφανίζουν στην πορεία της ζωής τους προβλήματα, τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με τη βοήθεια ειδικού.

«Ο δολοφόνος δεν είναι πλέον ο υπόκοσμος, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, άτομα της ίδιας μας της οικογένειας. Ας ξεπεράσουμε αυτό που λέμε “μακριά από την πόρτα μας”, γιατί εκεί βρίσκεται το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.

«Η πρώτη φορά που θα σηκώσει κάποιος το χέρι του, πρέπει να κάνει τη γυναίκα να σκεφτεί πως δεν θα είναι η τελευταία φορά και να καταγγείλει» είπε ο κ. Σούρας ερωτώμενος για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.

madata.gr