Γιατί τον χειμώνα κοιμόμαστε περισσότερο; – Tips για ποιοτικό ύπνο

Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της κρύας και σκοτεινής εποχής του χρόνου, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου (AASM), το 34% των Αμερικανών αναφέρουν ότι κοιμούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα συγκριτικά με το 10% που δηλώνουν ότι κοιμούνται λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του χρόνου.

Το καλοκαίρι, οι αριθμοί αντιστρέφονται με το 36% των ερωτώμενων να δηλώνουν ότι κοιμούνται λιγότερο και το 9% ότι κοιμούνται περισσότερο από το συνηθισμένο.

Οι μικρότερης διάρκειας μέρες το χειμώνα, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να αφιερώσει κανείς περισσότερο χρόνο στον ύπνο, σύμφωνα με την Kelly Carden, πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου.

Ο ποιοτικός ύπνος επαρκούς διάρκειας μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία, τη συνολική απόδοση και να μετριάσει τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία.

Ακολουθούν συμβουλές του onmed.gr, για καλό ύπνο ανεξαρτήτως εποχής:

Ορίστε σταθερή ώρα ύπνου που σας επιτρέπει να κοιμάστε αρκετά.

Αποφεύγετε τις οθόνες και τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν τον ύπνο. Η έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της νύχτας διακόπτει τον κύκλο του ύπνου.

Αποφεύγετε την καφεΐνη μετά το μεσημεριανό και το αλκοόλ πριν τον ύπνο. Και τα δύο διαταράσσουν τον ύπνο.

Χαλαρώστε πριν τον ύπνο με ένα ζεστό μπάνιο, ένα τσάι, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κάνοντας διαλογισμό.

Διαμορφώστε το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας με τρόπο που να ευνοεί τον ύπνο. Πρέπει να είναι ένα άνετο, ήσυχο, σκοτεινό και με δροσερή θερμοκρασία δωμάτιο.

Αν έχετε προβλήματα ύπνου, συμβουλευτείτε γιατρό.

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr